Psihologul Radu Leca lansează petiția „Șoferul prins drogat pierde tot”, prin care oamenii cer anularea definitivă a permisului de conducere în astfel de situații

Psihologul Radu Leca a lansat o petiție, în contextul accidentului produs de tânărul Vlad Pascu, prin care cere o lege care să anuleze dreptul de a mai avea permis și mașina în cazul tuturor șoferilor prinși la volan sub efectul drogurilor.

„Șoferul prins drogat la volan pierde definitiv dreptul de a mai avea permis și mașina îi este confiscată pe loc!”, se arată în descrierea petiției, care poate fi semnată aici.

Peste 300 de persoane au semnat petiția lansată de psihologul Radu Leca.

2. -imagine fara descriere- (petitie-radu-leca_36897000.jpg)

Psihologul Liviu Chesnoiu: Drogații și alcoolicii cronici nu au, după umila mea părere, dreptul de a avea permis de conducere

Un alt psiholog, Liviu Chesnoiu, a vorbit despre importanța anulării permiselor de conducere atât în cazul șoferilor prinși drogați la volan, cât și în cazul alcoolicilor.

„Întotdeauna mortul e de vină la noi. Și întotdeauna plătește acarul Păun. Eu cred că acești polițiști, când dau peste nu știu ce om de bani gata sau peste copii de bani gata, la cât sunt ei certați de șefi, sunt foarte atenți să nu deranjeze pe nimeni. Cam asta este, din punct de vedere psihologic, atmosfera la noi pe litoral.

Dacă ar fi respectat legea - cum este dl. Godină al nostru, care n-are mamă, n-are tată, din punctul ăsta de vedere...Dar, vedeți dumneavoastră, se fac presiuni asupra polițiștilor. 

Dacă această toleranță zero de care se vorbește și în spațiul public s-ar fi aplicat și în cazul acestui tânăr, el n-ar fi avut permis de conducere de prima dată când a "călcat pe bec".

Deci, drogații și alcoolicii cronici nu au, după umila mea părere, dreptul de a avea permis de conducere. Sunt oameni care au pe mână o armă, cum sunt mașinile astea puternice, și pot face foarte mult rău, lor și celor din jur, care nu au nicio vină", a spus Liviu Chesnoiu.

Ce este Oxicodona, substanța consumată de Vlad Pascu?

„Oxicodona este viața noastră. Noi nu suntem toxicomani...“, spune fata care este cu Vlad Pascu într-un clip apărut pe Reddit.

Oxicodona este un medicament opioid folosit pentru a trata durerea moderată până la severă. Acesta aparține clasei de medicamente cunoscute sub numele de analgezice opioide, care acționează asupra receptorilor opioidi din creier și măduva spinării pentru a reduce senzația de durere. Poate fi utilizată pe termen scurt sau pe termen lung pentru gestionarea durerii asociate cu afecțiuni cum ar fi traumatismele, artrita, cancerul sau alte probleme medicale severe.

Oxicodona are un potențial semnificativ de a crea dependență și de abuz, deoarece poate provoca senzații de euforie sau relaxare intensă pe lângă efectul analgezic. De aceea, medicamentul este prescris cu prudență și sub supraveghere medicală strictă. Utilizarea necontrolată a oxicodonei poate duce la riscuri serioase pentru sănătate, inclusiv supradozajul și dezvoltarea dependenței de opiacee.

Unele dintre efectele secundare care pot apărea la utilizarea oxicodonei sunt amețeli, dureri de cap, somnolență, greață, vărsături, scăderea apetitului, anxietate, nervozitate, depresie, tremor, dureri abdominale, constipație, diaree și mâncărimi ale pielii.

Deși rare, reacțiile adverse grave care pot apărea sunt tensiunea arterială scăzută, palpitațiile, dificultăți de respirație și comă, toate acestea ar trebui tratate în departamentul de urgență și terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel