Ce este Oxicodona, substanța consumată de Vlad Pascu

Foto: Captură Reddit
Foto: Captură Reddit

Oxicodona era consumată de Vlad Pascu înainte să provoace accidentul de la 2 Mai.

„Oxicodona este viața noastră. Noi nu suntem toxicomani...“, spune fata care este cu Vlad Pascu într-un clip apărut pe Reddit.

Noile imagini apărute au scandalizat deja întreaga opinie publică, mai ales că avocata lui Matei-Vlad Pascu a spus că acesta nu era consumator de droguri.

Anterior, ieri, Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a recunoscut faptul că Matei-Vlad Pascu s-a aflat la Poliție cu doar o oră înainte de producerea accidentului, după ce în mașina sa au fost găsite droguri.

Din păcate, polițiștii l-au lăsat liber, fără să-l testeze să vadă dacă acesta a consumat droguri, iar la câteva zeci de minute i-a ucis pe cei doi studenți la Geografie.

CITEȘTE ȘI       -      Fata care apare în videouri cu Vlad, șoferul drogat, mesaje interesante cu mama sa: Ai grijă, ești urmărită de Poliție. Să nu faci prostii

Ce este Oxicodona?

Oxicodona este un medicament opioid folosit pentru a trata durerea moderată până la severă. Acesta aparține clasei de medicamente cunoscute sub numele de analgezice opioide, care acționează asupra receptorilor opioidi din creier și măduva spinării pentru a reduce senzația de durere.

Oxicodona poate fi utilizată pe termen scurt sau pe termen lung pentru gestionarea durerii asociate cu afecțiuni cum ar fi traumatismele, artrita, cancerul sau alte probleme medicale severe.

Oxicodona are un potențial semnificativ de a crea dependență și de abuz, deoarece poate provoca senzații de euforie sau relaxare intensă pe lângă efectul analgezic. De aceea, medicamentul este prescris cu prudență și sub supraveghere medicală strictă.

Utilizarea necontrolată a oxicodonei poate duce la riscuri serioase pentru sănătate, inclusiv supradozajul și dezvoltarea dependenței de opiacee.

Oxicodona este comercializată în farmacii sau farmacii în forma sa generică ca oxicodonă sau sub denumirile comerciale de Oxycontin, Percocet sau Endocodil, vândută numai pe bază de prescripție medicală și pe prezentare a rețetei.

Unele dintre efectele secundare care pot apărea la utilizarea oxicodonei sunt amețeli, dureri de cap, somnolență, greață, vărsături, scăderea apetitului, anxietate, nervozitate, depresie, tremor, dureri abdominale, constipație, diaree și mâncărimi ale pielii.

Deși rare, reacțiile adverse grave care pot apărea sunt tensiunea arterială scăzută, palpitațiile, dificultăți de respirație și comă, toate acestea ar trebui tratate în departamentul de urgență și terapie intensivă.

Utilizarea prelungită a oxicodonei poate provoca toleranță, ceea ce determină o creștere a dozei de medicament, ceea ce poate genera dependență pe termen lung, conform tuasaude.

CITEȘTE ȘI        -       Autodenunțul părinților lui Vlad, tânărul drogat care a ucis în accidentul de la 2 Mai, piesa care lipsește din puzzle-ul tragediei de la mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel