PSD și PNL au depus lista comună la europarlamentare. Chirieac: Cârcotași sunt, iar eu sunt unul dintre ei. Să vă dau un exemplu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre lista comună PSD - PNL la alegerile europarlamentare, depusă astăzi la Biroul Electoral Central.

Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal au depus, astăzi, 5 aprilie 2024, lista comună pentru alegerile europarlamentare din luna iunie. Președinții celor două partide, cât și șefii de campanie, Mihai Tudose și Rareș Bogdan, au răspuns întrebărilor presei.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, la emisiunea bertei Popescu, Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre depunerea listei comune pentru alegerile europarlamentare de PSD și PNL și procentul pe care Alianța ar urma să îl obțină după scrutinul din iunie.

„E cald și frumos afară, e primăvară, au existat mesaje pozitive de ambele părți - deci o lansare ca la carte. Sigur, cârcotași sunt, iar eu sunt unul dintre ei. De pildă, pe legea aceea de europarlamentare constat că, oficial, doamna Gabriela Firea este trimisă în exil. Ăsta este adevărul! Dacă speram că totuși va candida la Primăria Capitalei, acum vedem că în mod oficial este trimisă în exil. Se află în top 3 pe listă, dar tot exil se numește“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Cu siguranță doamna Firea are acces la tot ceea ce este în legătură cu alegerile europarlamentare“, a spus analistul politic în legătură cu fotografia surprinsă în această dimineață la sediul PSD, în care Gabriela Firea stătea la masă alături de Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și Paul Stănescu. Bogdan Chirieac a adăugat: „Cu Primăria Generală nu prea are acces dânsa“.

„Cu siguranță vor lua peste 40%. E o structură care funcționează, chestiunea cu stabilitatea este reală, nu avem derapajele cu care ne-au mai obișnuit anumite formațiuni politice, dar să vedem dacă și publicul din România va aprecia măsurile fiscal-bugetare luate mai ales în luna decembrie. Să vedem cum vor aprecia antreprenorii, care au fost gravi loviți de Ordonanța Ticăloșiei, dacă nu cumva li se înmoaie ștampila în mână. De cealaltă parte, nici opțiunile nu sunt variate în afară de această coaliție“, a mai spus Bogdan Chirieac.

Analistul politic a mai comentat și disensiunile apărute între PSD și PNL din cauza primarilor liberali care trec în rândurile social-democraților.

„PSD este deocamdată mult înaintea PNL și primarii simt acest lucru și trec la PSD. Același lucru s-a întâmplat în alți ani, când PNL era într-o poziție mai bună, grație președintelui Iohannis, iar primari social-demorați treceau la liberali. Nu e un fenomen nou“, a mai zis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI         -        PNL și PSD vor mai face schimb de geci/veste? Răspunsurile date de Mihai Tudose și Rareș Bogdan

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel