PSD-PNL, candidat comun la prezidențiale 2024. Chirieac: Totul depinde de un lucru

ID255486_INQUAM_Photos_George_Calin
ID255486_INQUAM_Photos_George_Calin

Bogdan Chirieac a analizat strategiile pe care PSD și PNL le au în vederea nominalizării unui candidat comun pentru alegerile prezidențiale din acest an.

Joi după amiază, la România TV, analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic și a comentat evoluțiile de pe scena politică din România și capacitatea celor două partide, PSD și PNL, de a nominaliza un candidat comun la alegerile prezidențiale. 

„Decizia pentru candidatura la alegerile prezidențiale (n.r. dacă va exista o candidatură comună sau cele două partide vor merge separat) nu este luată. Ea se va lua în funcție de rezultatul de la București. Dacă onorabilul doctor Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției, câștigă Primăria Generală - ceea ce e foarte greu în acest moment - s-ar putea să existe un candidat comun. Astăzi cred că acesta va fi Marcel Ciolacu, iar Nicolae Ciucă va ocupa funcția de prim-ministru. Premierul Ciolacu a subliniat cuvântul „stabilitate““, a spus Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Scenariu: Confruntare Ciucă-Ciolacu la prezidențiale. Premierul a vorbit despre decizia din septembrie 2024 de la alegeri / video

Analistul politic s-a declarat de asemenea sceptic în privința unui rezultat istoric al Alianței PSD - PNL la alegerile europarlamentare și crede că aceasta va obține mai degrabă un procent de 2 cifre cu 4 în față. Totodată, Bogdan Chirieac a atras atenția asupra campaniei electorale dificile care va marca alegerile prezidențiale din luna septembrie.

2. Inquam Pho... (ciuca-ciolacu_35505200.jpg)

„În cazul în care medicul Cîrstoiu va pierde, lucrul acesta va provoca mari schimbări în coaliție și în alegerile din toamnă și din iarnă. Atunci s-ar putea să avem câte un candidat din partea fiecărui partid. După 10 iunie, 2 săptămâni vor fi negocieri. Nici nu e timp de mai multe. Iulie și august vor fi luni de campanie electorală, iar pe 15 septembrie e primul tur al alegerilor prezidențiale. Iulie-august sunt luni de concedii, mai puțin pentru privați, ținând seama de dezastrul produs de domnul Boloș cu Ordonanța Ticăloșiei dintre Crăciun și Revelion.

Oricum va fi o campanie ce se va desfășura cu dificultate, pentru că mulți oameni vor fi plecați. Totul depinde de rezultatul de la București și de la europarlamentare, unde de asemenea nu cred că PSD+PNL vor lua 65%. Nu, vor lua undeva peste 40% și nu vor ocupa 2/3 din numărul europarlamentarilor“, a mai zis Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  Pensiile magistraților vs. pensiile oamenilor de rând. Ciolacu: N-am văzut pe nimeni dându-și foc atunci când s-au făcut aceste tâmpenii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel