PSD Dâmbovița, campanie în localitățile județului

Locuitorii din Costeștii din Vale au toate motivele să fie nemulțumiți de cum merg lucrurile în comuna lor, este de părere Corneliu Ștefan, președintele PSD al Consiliului Județean Dâmbovița

Diferențele sunt prea mari și prea evidente între Costeștii din Vale și alte localități asemănătoare ca buget și populație.

Pe 9 iunie, aici, oamenii vor vota pentru schimbarea actualei administrații!

Îl susțin pe colegul meu Duna Valentin-Zsolt la funcția de primar al comunei! Va avea tot sprijinul meu ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița!

#ÎmpreunăReușim #9Iunie

Președinte Consiliul Județean Dâmbovița - Ștefan Corneliu

Primar Costeștii din Vale - Duna Valentin-Zsolt

Scurtă istorie a comunei

Costeștii din Vale este o comună în județul Dâmbovița,  formată din satele Costeștii din Vale (reședința), Mărunțișu și Tomșani.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, comuna purta numele de Costești și se afla în plasa Bolintinul din județul Dâmbovița. Era formată din cătunele Costești-Vatra (Costeștii din Vale), Puțul cu Salcia și Bucuroaia, având în total 810 locuitori. În comună, funcționau o biserică și o școală.

Pe teritoriul actual al comunei mai era atunci organizată în aceeași plasă și comuna Mărunțișu, formată din satele Tomșani, Mărunțișu, Poșta și Matracaua, cu 900 de locuitori. În comuna Mărunțișu funcționau două biserici.În 1925, cele două comune erau arondate plășii Titu din același județ.

Comuna Mărunțișu avea 1253 de locuitori în satele Mărunțișu, Mărunțișu-Titu, Tomșani și în cătunele Matracaua și Poșta. Comuna Costești, cu satele Bucuroaia, Costeștii din Deal, Costești-Vatra, Merișu și Puțu cu Salcia, avea 1886 de locuitori.

În 1950, comunele au fost incluse în raionul Titu din regiunea București și în timp au fost comasate, prin desființarea comunei Mărunțișu și unirea ei cu o parte din comuna Costești, luând numele și componența actuală. În 1968, comuna Costeștii din Vale a revenit la județul Dâmbovița, reînființat. Tot atunci, satele Bucuroaia, Matracaua și Merișu au fost desființate și incluse în satul Costeștii din Vale.

Alegeri locale: Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Dâmbovița – CMF: 21240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel