PSD atacă în cor dreapta politică. Ce spun Ivan, Șova, Zgonea și Olguța Vasilescu

congres psd
congres psd


Este an electoral. Replicile acide se întețesc pe scena politică. Subiectul zilei pentru social-democrați: acciza la carburanți. Cătălin Ivan, Dan Șova, Valeriu Zgonea și Lia Olguța Vasilescu au răspuns "ipocriziei" dreptei politice. 

Ipocrizie maximă. Boc a dublat prețul combustibilului 

Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat: "Oamenii lui Traian Băsescu- extrem de vocali în ultima perioadă pe subiectul prețului la combustibil- omit cu maximă ipocrizie să spună ce s-a întâmplat în timpul guvernării Boc: din ianuarie 2009 și până în ianuarie 2012, prețul la motorină a crescut cu 90%, iar cel la benzină cu cca. 70%!". 

Ipocrizie fără margini

Același lucru punctează și vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu. " Faptul că cei din dreapta politică românească vorbesc despre scumpiri ca urmare a creşterii accizei la carburanţi este pură ipocrizie", spune ea. Adaugă: "Pentru a susţine clientela politică, Guvernul Băsescu – Boc a tăiat salariile şi pensiile, a crescut TVA la 24% şi a căpuşat companiile de stat. Toate aceste lucruri au dus la scăderea puterii de cumpărare a cetăţenilor şi a creat multe drame". 

Multă ipocrizie

"Cei din zona de dreapta în general dau dovadă de foarte multă ipocrizie, iar subiectul prețului la combustibili nu este nicio excepție. Cum cred ei că pot avea credibilitate în fața oamenilor în condițiile în care, pe vremea Guvernelor PDL conduse de Emil Boc și Traian Băsescu, prețurile la motorină și benzină aproape s-au dublat?", transmite ministrul Transporturilor, Dan Șova

El a adăugat: "Acești oameni cred că o perioadă scurtă în Opoziție va șterge cu buretele deciziile catastrofale pe care le-au luat? Românii nu au uitat ce a însemnat guvernarea de dreapta a PDL – tăieri de pensii și salarii, creșterea TVA, creșterea prețurilor la toate alimentele și produsele – inclusiv la combustibil. Românii nu vor ierta aceste lucruri prea curând.”. 

"Aici sunt banii dumneavoastră"

"Când îl aud pe domnul președinte Traian Băsescu că vorbește despre acciza la carburanți îmi vin în minte plăcuțele cu ‘Aici sunt banii dumneavoastră’. Traian Băsescu este  cel care practic a inventat acciza la carburanți, iar banii pe care i-a încasat cât a fost ministru al Transporturilor s-au concretizat doar în acele plăcuțe, n-am văzut să fie făcut niciun kilometru de autostradă", notează președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea

El notează, cu privire la creșterile economice amintite de colegii din PSD, că "vorbim totuși de o creștere de 10 ori mai mare decât cea de acum. În plus, datele ne arată că venirea USL la guvernare a făcut ca prețul benzinei să scadă cu 3%, iar cel al motorinei cu 2%". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel