Protocol SRI - ÎCCJ, desecretizat. Chirieac: Trebuie semnalat categoric acest lucru

Viorica Dinu - Antonela Costache, decizii ÎCCJ
Viorica Dinu - Antonela Costache, decizii ÎCCJ

Directorul SRI, Eduard Hellvig a demarat procedura de desecretizare a protocolului de cooperare dintre SRI, Parchetul de pe lângă Înalta Curte Curte de Casație și Justiție și Înalta Curte de Casație și Justiție semnat în 2009. 

SRI a trimis astăzi, 31 mai 2018, documentele pentru a fi consultate și validate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că SRI nu are ce căuta în Justiție.

Nu au ce să caute Serviciile secrete în Justiție. În România asta s-a întâmplat. Trebuie semnalat categoric meritul lui Eduard Hellvig, care împinge spre redemocratizarea României. Fără noul director al SRI și în continuare aveam protocol. Mai departe însă, vor fi consecințe juridice incomensurabile, inclusiv în civil, pentru că foarte multe din dosare sunt ilegale, iar victimele lor, unii dintre ei vinovați de-adevăratelea, chiar indivizi care au furat un dosar politic vor avea dreptul la despăgubire.

Protocoalele vor fi declarate ilegale de către o instanță de judecată. În momentul în care se întâmplă acest lucru, există consecințe sub toate aspectele. Cineva le va declara, o instanță, la un moment dat. Consecințele civile sunt importante. Sunt oameni care au fost băgați la pușcărie, sunt companii care au fost denunțate. Vor fi despăgubiri. Ce a dat ANRP-ul despăgubiri până acum e nimic față de ce va plăti de acum încolo celor care  au fost subiectul acestor protocoale. Pe de altă parte, nici nu se mai poate continua. Ele trebuie să fie încredințate, trebuie să descrie victoria acestei perioade negre a deceniului pierdut. Trebuie să tragem învățămintele de rigoare. Niciodată să nu se mai întâmple în România așa ceva., a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel