Proteste Piața Victoriei. Chirieac: O soluție ar fi alegerile anticipate

Miting
Miting

Analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că o soluție pentru România în această perioadă a protestelor ar fi alegerile anticipate, dar este aproape imposibil ca în țara noastră să fie organizate.

Miting-urile trebuie autorizate în sensul în care autoritățile se angajează să asigure protecția participanților la miting. S-a văzut acum ce s-a întâmplat: un miting fără autoritzație scăpat de sub control. 

Miting-urile începute odată cu câștigarea alegerilor de către alianța PSD-ALDE, practic, au fost întrerupte. Ceva asemănător s-a întâmplat în Bulgaria vecină. Un an de zile au avut numai miting-uri. Ei au făcut alegeri anticipate, legislația este mai permisivă. La noi este foarte greu să se organizeze alegeri anticipate, practic imposibil. Nu o să convingem parlamentarii din toate partidele să plece acasă la jumătatea mandatului ca să facem noi alegeri. O soluție ar fi acum să vorbim despre alegeri anticipate, dar nu se pot organiza în România.

Nivelul de ură atins în societatea românească a trecut de linia roșie. Sunt șuvoaie de aberații care se varsă acum. Cumva, ori iese un lider politic important care să pună capăt, pentru că în spate există niște interese. Un interes major îl are statul subteran, care e pe cale să își piardă din privilegii. Trebuie negociat și cu acea zonă sau te duci direct și schimbi legislația prin OUG și cu asta îți asumi în plan internațional toate lucrurile, sau te duci în Parlament, sau să schimbi ceva. Nu s-au liniștit lucrurile. PSD-ul a spus că mărește pensiile. Ați văzut rezultatul? Bugetarii, în piață.., a declarat Bogdan Chirieac la România TV.

Vezi și: Miting 10 august, protest. Chirieac: Sper să nu privim la o tentativă de lovitură de stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel