Proteste Paris. Chirieac: Au o singură șansă să înceteze

Proteste Paris
Proteste Paris

Vestele galbene iau din nou cu asalt capitala Franței. Mii de "veste galbene" se îndreaptă și în acest weekend către Paris, scandând împotriva președintelui Emmanuel Macron. 

Contactat telefonic de România TV, analistul politic Bogdan Chirieac este de părere că protestele din Paris au o singură șansă să înceteze: Crăciunului.

Macron a declanșat o problemă globală

"Ziua este încă la început. Ne aflăm la prânz în Paris. Până seara, lucrurile se pot degrada semnificativ. Protestele au o singură șansă să înceteze: apropierea Crăciunului. După care, nu știu dacă vor mai izbucni după Anul Nou. Nu știm dacă se va întâmpla asta în ianuarie, dar problemele rămân. Asta nu înseamnă că, în primăvară, când este frumos afară, nu poATE să reapară valul acesta al protestelor. El are o caracteristică unică: s-a extins până în Israel, dacă vă vine să credeți. Deocamdată, s-a dus și la Budapesta, unde este a treia zi de protest. Au ieșit și tinerii în stradă împotriva lui Orbán. Spania se cutremurură și ea, în ciuda faptului că Guvernul a majorat cu 22% salariul minim, cea mai mare creștere din ultimii 40 de ani. Deci, problemele rămân, chiar dacă, acum, pe moment, se pot stinge. Macron a declanșat o problemă globală. De ce el, de ce acolo, nu știu! Poate că Franța este mai revoluționară decât alte țări", a spus Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI Proteste Paris. Vestele galbene iau cu asalt capitala Franței. Live Video

"Atacul acela de la Strasbourg, chiar bine coafat de presă, în sensul să nu știm dacă a fost atac terorist sau nebunia unuia, va fi decontat tot de Macron. Publicul din Franța a înțeles bine ceea ce a încercat cu greu să ascundă Guvernul. Deci: tensiunea nu se va disipa prea curând fiindcă prea multe lucruri trebuie îndreptate.", a mai zis analistul politic Bogdan Chirieac.  

CITEȘTE ȘI Proteste vestele galbene. Decizie Egipt: Ascunde-o repede!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel