Proteste în Europa. Belgienii și olandezii, în stradă contra restricțiilor, vaccinării obligatorii și certificatului Covid - video

Proteste în Europa. Belgienii și olandezii, în stradă contra restricțiilor, vaccinării obligatorii și certificatului Covid - video
Proteste în Europa. Belgienii și olandezii, în stradă contra restricțiilor, vaccinării obligatorii și certificatului Covid - video

Noi manifestații de amploare au avut loc, duminică, în Europa, contra măsurilor guvernamentale anti-Covid.

Belgienii au ieșit stradă, în Brugges, manifestând pentru libertate și împotriva certificatului Covid și a vaccinării obligatorii.

Video - Protest la Brugges

De asemenea, mii de olandezi au mărșăluit pe străzile din Amsterdam, fiind nemulțumiți de măsurile sanitare, printre care vaccinarea obligatorie și certificatul covid.

Unii protestatari au agitat bannere cu mesaje precum 'Să revenim la normalitate acum!' şi 'Ne-am săturat de minciuni', printre altele, scrie dpa.

La proteste s-au alăturat şi fermierii care au venit la Amsterdam cu tractoarele, potrivit agenţiei de ştiri olandeze ANP. Protestele au fost organizate de grupul numit 'Nederland in Verzet' (Ţările de Jos în rezistenţă) şi s-au derulat în mai multe locuri din Amsterdam, inclusiv în piaţa centrală din faţa Rijksmuseum.

Manifestanţii au vrut să marcheze împlinirea unui an de la ciocnirile violente între demonstranţi şi poliţie de la 17 ianuarie 2021, care au fost supranumite 'bătălia cafelei', după ce organizatorii le-au cerut oamenilor să bea cafea împreună în public dată fiind interdicţia de a protesta la acel moment. Autorităţile au desemnat locurile unde au avut loc protestele de duminică drept zone de securitate, acordând poliţiei atribuţii suplimentare de a efectua percheziţii.

Potrivit ANP, poliţiştii se temeau că unii dintre protestatari ar putea avea asupra lor artificii sau chiar arme. Primarul Femke Halsema a făcut apel la protestatari să respecte restricţiile sanitare în vigoare, avertizând că în caz contrar poliţia va interveni. Guvernul olandez a ridicat parţial un lockdown pentru combaterea coronavirusului vineri, dar restaurantele, barurile, cafenelele, muzeele, teatrele şi cinematografele au rămas închise.

Video - Protest la Amsterdam

Un protest are loc și în capitala Franței, Paris, dar cu un motiv diferit. Sute de tineri au ieșit în stradă pentru a manifesta contra avorturilor, în cadrul 'Marșului Vieții'

Video. Manifestație anti-avort, Marșul pentru Viață, Paris:

Proteste la Viena împotriva vaccinării obligatorii - video

Amintim faptul că mii de persoane au ieşit în stradă sâmbătă la Viena pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru toţi începând de luna viitoare, relatează Reuters. 'Guvernul trebuie să plece!' au scandat manifestanţii la o întrunire în centrul Vienei, în ceea ce a devenit un eveniment de rutină în fiecare sâmbătă.

Parlamentul urmează să se pronunţe săptămâna viitoare în această problemă, care a polarizat ţara, în timp ce numărul de infecţii creşte. În noiembrie, executivul austriac a anunţat cel de-al patrulea lockdown la nivelul întregii ţări şi a declarat că va institui vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii, astfel această ţară fiind prima din Uniunea Europeană care va proceda astfel.

Ce spune un sondaj

Potrivit unui sondaj pentru revista Profil, 51% dintre persoanele intervievate se opun vaccinării obligatorii din luna februarie, dintre care 34% s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării în general, iar 17% sunt favorabili amânării de a se lua o astfel de decizie.

Sondajul a relevat că 45% dintre austrieci sunt în favoarea vaccinării obligatorii începând din februarie. Autorităţile sanitare au raportat peste 1,4 milioane de cazuri de contaminări şi aproximativ 14.000 de decese din cauza COVID-19 de la declanşarea pandemiei la începutul anului 2020, scrie Agerpres. Vezi VIDEO AICI!

Citește și: Proteste contra politicii guvernamentale anti-Covid au avut loc în numeroase oraşe din Germania - Video

În numeroase oraşe din Germania s-a manifestat din nou săptămâna trecută împotriva politicii guvernamentale anti-coronavirus, informează dpa.

Peste 1.000 de participanţi au mărşăluit luni seară în Lubeck şi Koln. În Gummersbach, la aproximativ 50 de kilometri est de Koln, aproximativ 1.800 de persoane au protestat împotriva vaccinării obligatorii. În landul Mecklenburg-Vorpommern, poliţia a estimat, iniţial, un total de aproximativ 8.000 de manifestanţi care au ieşit să protesteze în mai multe oraşe. La Potsdam, poliţia interzisese un protest, dar sute de persoane au manifestat luni seara în centrul oraşului

Proteste și la Berlin, în mai multe locații din oraș

Şi la Berlin au fost organizate demonstraţii, în mai multe locuri. Potrivit poliţiei, nu au existat tulburări majore sau ciocniri. Proteste împotriva restricţiilor sociale şi a regulilor de vaccinare au avut loc în mod regulat în ziua de luni în ultimele câteva săptămâni, în contextul în care autorităţile şi-au înăsprit politica împotriva persoanelor nevaccinate.

Manifestație neanunţată în vestul landului Hesse, la Fulda

În oraşele Koblenz şi Mainz, poliţia a raportat, de asemenea, mitinguri de protest împotriva politicii guvernamentale de gestionare a pandemiei. La Fulda, în vestul landului Hesse, un număr de până în 1.000 de persoane au ieşit în stradă într-un protest neanunţat. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel