Proteste de amploare la Mina Lupeni. Bogdan Chirieac: S-ar putea să dea foc Guvernului

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat cu privire la protestul minerilor din Valea Jiului și susține că și alte categorii sociale din România vor avea soarta lor. 

Bogdan Chirieac, analist politic, a reacționat în direct la România TV după protestul minerilor din Valea Jiului. 

”Totul a început așa ca o flacără de brichetă. Dacă lucrurile nu se vor liniști, în mod aproape paradoxal, s-ar putea să fie o vâlvătaie care s-ar putea să dea foc Guvernului, până la urmă. Sigur că există multe semne de întrebare. Spune un miner de acolo: ”Bucureștiul e cu noi”. Eu mă îndoiesc foarte tare pentru că există în continuare amintirea a ceea ce s-a întâmplat în Capitala României după 1990, dar nu despre asta este vorba, ci despre un eșalon al clasei muncitoare, cât a mai rămas în România, care are mari probleme cu incompetența acestui Guvern. Oamenii nu au ieșit pentru altceva decât că nu și-au primit la timp salariile. În rest, neexistând opoziție în Parlamentul României, PSD-ul e în continuare plecat, în opinia mea, nu are cine să-i sprijine. Doamna Șoșoacă, atât de populară, atât de credibilă și cu foarte mare încredere, se poate întâmpla că le face mai mult rău decât bine, fiindcă e greu ca lumea să se apropie acum de cauza minerilor când doamna senator a fost extrem de vocală acolo. Rezultă că faci ce face doamna senator Șoșoacă, dânsa intră în acest con de informare publică, ceea ce nu este favorabil, dar dânsa știe foarte bine, sunt convins că e o persoană extrem de inteligentă și va ști să iasă din această situație... sau nu. În acest moment, oamenii ăștia sunt singuri. Nu va fi un miting de solidaritate la București, dar treptat și alte categorii sociale din România vor avea soarta minerilor. Mulțumim frumos, așa s-a votat, asta este calea pe care merge România în viitorii patru ani de zile”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Sute de oameni au continuat și astăzi să protesteze la mina Lupeni, nemulțumiți că nu și-au primit salariile. Minerii au scandat în permanență și i-au cerut ministrului Energiei să ia măsuri urgente pentru ca ortacii să-și primească drepturile.

VEZI ȘI: Minerii din Lupeni au ajuns la disperare: Vreți să ne dăm viața, ne dăm viața. Veniți și împușcați-ne dacă trebuie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel