Protestatarii, chemați să intre în Parlament. Bădiță - Bot, schimb de replici

Mai mulți protestatari, în frunte cu Mălin Bot, cheamă oamenii în stradă marți, 6 martie, lucru nesusținut de organizația Corupția Ucide. El vrea ca românii să intre în Parlament. De aici au început neînțelegerile cu Florin Bădiță.

"La Cluj, Florin Bădiță, fondatorul comunității Corupția Ucide, a spus că e necesar protestul de la Parlament, că el susține ideea. (...) Mâine, de la 10.00, începe mișcarea #nextlevel. Coloanele auto care vin din țară fac protest pe roți. După 12.00 ne cerem dreptul să intrăm în Parlamentul nostru. De acum numai de noi depinde, dacă știm ce vrem, dacă suntem deciși să mergem până la capăt, dacă luptăm cu adevărat pentru patria noastră, pentru viitorul nostru, pentru viitorul copiilor noștri. #acționăm.

Protestul e notificat legal. Constituția ne dă aceste drepturi și noi acționăm numai legal și fără violență. Dar suntem fermi și deciși să învingem. Mulți dintre cei din Ardeal și Moldova, cu care am discutat când am fost în orașele lor, au spus că vor rămane peste noapte și protestul va continua miercuri.

Eu de pe acum vă anunț că fac noapte albă la Parlament.

În 10 martie e congresul PSD, eu va propun să va gândiți bine cum mergem și acolo", a scris Mălin Bot pe Facebook.

Corupția Ucide respinge ideea intrării în Parlament

Replica lui Florin Bădiță a fost următoarea: "Nu am zis că susțin, mai ales ca reprezentant din partea Corupția Ucide. Ca persoană fizică, încurajez lumea să ia atitudine, prin proteste, sau alte acțiuni non-violente, de fiecare dată când observă o injustiție, o nedreptate.

După ce ne-am văzut noi în Cluj cu grupul de protestatari și am mers la un ceai cu toții, am făcut noi mai multe poze, iar tu și Sandy ați vrut o poză cu mine, când ziceați să facem o poză în spiritul de unitate între grupuri civice, ceea ce am fost de acord. Unitate între grupuri civice pentru mine nu însemnă că susțin protestul din 6 martie, însemnă unitate în general, între grupuri civice. Punct.

Pot să fiu unit cu unele grupuri civice pe unele aspecte, dar să mă depărtez când văd că unele acțiuni pe care le fac sunt periculoase, pline de ură etc. Sandy îmi este ok ca și cunoștință, dar îmi este greu să mă asociez cu el la un eveniment, fiindcă prefer să nu fac evenimente cu homofobi. Nu este compatibil cu valorile și principile pe care le am eu. Ne vedem și povestim la o bere, putem vorbi despre diverse, dar la unele lucruri trag linie și decid că nu doresc să mă asociez.

Dar voi ați postat imediat poza și ați făcut să pară ca și cum deja totul era acceptat și eu susțineam protestul din 6 martie. Ceea ce era fals, am zis că o să discut cu restul echipei și revenim cu un răspuns. Nu a mai fost cazul că ați pus direct poza aia. De atunci m-am călit și mi-am dat seama că nu mai trebuie să fac poze cu lumea aiurea (știu că o să zici că văi domne, e doar o poză, nu am spus nimic prin ea, nu am zis că susțineți protestul sau ceva .... well, i don't bite that for a second)

II. Am zis că este util, ca o formă suplimentară de presiune pusă pe decidenți.

Recomandarea mea de la Cluj, dacă ții minte, era că nici nu este nevoie să intri în Parlament. Numai faptul că ești în fața clădirii, în curte, și faci presiune, ajută. Dar voi vreți next level, să și intrați în Parlament. Ceea ce este dreptul nostru ca și cetățeni. Dar s-ar putea metoda prin care alegeți voi să intrați în Parlament să nu fie cea mai utilă, bună variantă, mai degrabă hrănind retorica PSD-ALDE cum că nu se simt în siguranță și alte cretinități pe care le zic ei când încearcă să se victimizeze".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel