Protestatar mort. Arafat: Nu are legătură cu manifestația violentă din Piața Victoriei

Raed Arafat
Raed Arafat

Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat că în cazul bărbatului care a participat la mitingul din 10 august şi care a murit ulterior la spitalul din Alexandria este vorba despre un episod medical separat, care nu are legătură cu manifestațiile din Piaţa Victoriei.

"Substanţele iritant-lacrimogene sunt substanţe care sunt fără efecte şi care nu sunt nocive, dacă se întrunesc anumite condiţii. Însă, corelarea dintre aceste substanţe şi manifestarea digestivă a pacientului, eu, personal, nu pot să o găsesc, iar rezultatul autopsiei va fi cel mai elocvent. Rezultatul autopsiei ne va spune care era cauza decesului şi ce s-a întâmplat. Dacă se găseşte o corelare, singurii care pot să o găsească vor fi cei de la Medicină Legală. Faptul că vărsăturile au fost la patru zile după expunere, care nu e scrisă în foaie (...), dar chiar dacă a fost expus, să apară vărsăturile la patru zile după este puţin probabil. Cel mai probabil a fost un alt episod medical, separat, care nu are corelare cu situaţia care a fost în 10 august", a declarat, marţi, şeful DSU, la audierile din Comisia de apărare a Camerei Deputaţilor.

El a explicat că pacientul s-a prezentat la ambulanţele din Piaţa Victoriei cu sângerare la nivelul nasului.

"Pacientul s-a prezentat la unul dintre punctele noastre fixe (...) şi prezenta epistaxis - sângerare la nivelul nasului. Tensiunea era mărită, pacientul era cunoscut hipertensiv. Pacientului i s-a acordat primul ajutor, dar a refuzat să meargă la spital sub semnătură. Vreau să subliniez că, din ce am văzut, în toate fişele (...), toţi care s-au prezentat, de regulă, dacă au fost expuşi substanţelor, s-a trecut acolo fie că au avut lăcrimare, fie că au avut tuse sau ceva. La acest caz, se trece mai degrabă epistaxisul şi hipertensiunea arterială (...) Colegii au pus şi pulsoximetrul pe el şi a avut oxigenarea perfect normală - 97%, ce se încadrează în parametrii normali. La patru zile după, pacientul, care este cunoscut cu probleme cardiace destul de grave, am înţeles că şi antecedente digestive, a avut un puseu de vărsături, după care s-a prezentat la spitalul din Turnu Măgurele cu vărsături sanguine care denotă o hemoragie digestivă superioară şi a fost transferat la spitalul din Alexandria, unde a fost internat la Terapie Intensivă", a adăugat Arafat.

Vezi și: Comemorare, protestatar mort. Incident în Piața Victoriei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel