Protest Veste galbene. Peste 100 de persoane arestate la Paris

Peste 100 de persoane, printre care şi liderul protestatarilor Eric Drouet, au fost arestate sâmbătă la Paris în timpul ultimei demonstraţii a 'Vestelor galbene', relatează canalul francez FranceInfo, preluat de dpa.

Demonstraţia de pe bulevardul Champs-Elysees din capitala ţării a fost în mare parte paşnică, participând numai circa 2.000 de persoane, un număr mult mai mic decât în săptămânile anterioare. În jur de 40.000 de persoane au protestat în diferite părţi ale Franţei sâmbătă, a declarat pentru dpa o sursă din poliţie, adăugând că peste 50 de persoane au fost arestate în afara Parisului. În jur de 100 de persoane s-au adunat la Strasbourg pe podul Europa din apropierea frontierei cu Germania, provocând o perturbare temporară a traficului până la venirea forţelor de securitate, potrivit FranceInfo. În oraşul Perpignan din sudul Franţei, un motociclist de 36 de ani a murit din cauza rănilor suferite după ce a lovit un camion care participa la proteste vineri seară.

Noi revendicări

Traficul a fost încetinit pe o autostradă din sud-vest, în apropierea frontierei cu Spania. Protestatarii cu veste galbene au ieşit în stradă şi au blocat drumurile şi sensurile giratorii în întreaga Franţă de la jumătatea lunii noiembrie. Protestele au dus şi la proteste şi ciocniri în Paris la începutul acestei luni.

Mişcarea în mare parte fără lideri a protestat iniţial împotriva unei taxe pe carburanţi, între timp anulate, dar apoi au apărut şi alte revendicări, precum majorarea salariilor, reducerea taxelor şi aprobarea unui amendament constituţional care să le permită votanţilor să iniţieze referendumuri pe chestiuni politice. Demonstraţiile la nivel naţional au părut însă să scadă în amploare în ultimele săptămâni. Vineri, parlamentul Franţei a aprobat un pachet legislativ menit să-i calmeze pe protestatari. Legislaţia cere care ca orele suplimentare să fie scutite de taxe de anul viitor.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Marea revoluție, imaginea pe care nu o voi uita niciodată. Cum m-am întâlnit cu teroriștii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel