Protest la Ministerul Muncii. Se va merge și la Preşedinţia României

Sursa foto: Facebook Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook Raluca Turcan

Un protest are loc în fața Ministerului Muncii. Oamenii vor merge și la Preşedinţia României și în fața sediului PNL.

Alianţa Europensionarilor din România şi Sindicatul Judeţean al Pensionarilor Vâlcea, membri fondatori ai Federaţiei Naţionale "Solidaritatea Pensionarilor din România" (FNSPR), organizează, vineri, un miting de protest la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, la Preşedinţia României şi la sediul central al Partidului Naţional Liberal, faţă de deprecierea nivelului de trai al pensionarilor, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei sindicale, la acţiunea de protest sunt aşteptate maximum 100 de persoane iar evenimentul se va derula sub titulatura "Stopaţi deprecierea alarmantă a nivelului de trai al pensionarilor, aflat în prezent sub limita subzistenţei pentru un număr mare de pensionari".

Ce solicită pensionarii

Sindicaliştii solicită, printre altele, solidaritate cu pensionarii din România acuzând nerespectarea de către guvernanţi a legii promulgate de către preşedintele României cu privire la creşterea punctului de pensie şi încălcarea flagrantă a legii promulgate de către şeful statului privind indexarea pensiilor cu rata de creştere a inflaţiei şi 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie.

De asemenea, FNSPR precizează că se pronunţă ferm "împotriva programului de austeritate severă introdus de Guvernul Cîţu, program ce va duce la o sărăcire aspră a populaţiei în general şi a pensionarilor în special". În plus, protestul de vineri vizează şi lipsa de implicare a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind primirea FNSPR în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice (CNPV).

Acţiunea de protest va avea loc după următorul program: între orele 11:00 - 12:00 în faţa Ministerului Muncii; între orele 13:00 - 14:00 la Preşedinţia României - perimetrul statuii Leul; între orele 15:00 - 16:00 la sediul central al Partidului Naţional Liberal.

Vezi și: Raluca Turcan, scenariu sumbru: Dacă nu facem absolut nimic, puterea de cumpărare a unei pensii medii va fi de 500 de lei

Raluca Turcan, despre creșterea vârstei de pensionare: NU. În România speranța de viață este sub media UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel