LIVE  PROTEST FRANȚA. Vezi AICI ce se întâmplă acum în FRANȚA - live

Rodica Mitu / 08 dec 2018 / 13:58 Salveaza PDF Comentarii
foto ilustrativ
Descriere foto: foto ilustrativ

Mobilizarea 'vestelor galbene' de sâmbătă de la Paris a dus la reţinerea a 481 de persoane şi la plasarea în arest preventiv a 211 persoane, a anunţat premierul Edouard Philippe, potrivit AFP. La această oră, protestul este în plină desfășurare.

UPDATE 1

Mai mult de 30.000 de 'veste galbene' manifestau sâmbătă la prânz pe teritoriul Franţei, în a patra zi de proteste, în care au fost reţinute peste 700 de persoane, dintre care 575 la Paris, a anunţat secretarul de stat din Ministerul de Interne, Laurent Nunez, potrivit AFP.

'La nivel naţional, cu tot cu cele de la Paris, suntem la peste 700 de reţineri pentru o participare la mişcare la mijlocul zilei de 31.000 de persoane pe teritoriul naţional, dintre care 8.000 la Paris', a declarat Nunez la postul France 2. Aceste cifre sunt foarte apropiate de cele consemnate în urmă cu o săptămână, la 1 decembrie. În afara oraşelor, pe autostrăzi şi şosele s-au înregistrat numeroase puncte de perturbare, cu blocaje, baraje filtrante, devieri de trasee. Pe Twitter, jandarmeria a anunţat că peste 5.000 de persoane au fost controlate pe reţelele rutiere şi la punctele de taxare, operându-se 'numeroase reţineri de persoane violente care aveau asupra lor obiecte periculoase'.

Controale întărite

Şeful guvernului a spus, la o reuniune la Ministerul de Interne, că a fost mobilizat un dispozitiv de securitate 'excepţional prin mijloace, excepţional prin organizarea pe care am făcut-o'. Autorităţile, care se tem să nu fie reluate la Paris scenele de revoltă urbană de săptămâna trecută, au întărit controalele în gări şi desfăşoară sistematic percheziţii în jurul locurilor de manifestaţie.

Update: Poliția a reținut, până acum, peste 570 de protestatari la Paris, dintre care 361 au fost arestați preventiv.

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi au împins înapoi cu scuturile mai mulţi protestatarei ce încercau să se apropie de Palatul Elysee de la Paris, sediul Preşedinţiei Franţei, informează The Associated Press.

Protestatarii au încercat iniţial să mărşăluiască pe bulevardul Champs-Elysees spre Palatul Elysee, însă au fost opriţi de forţele de ordine. În aceste condiţii, un grup de câteva sute de manifestanţi au pătruns pe străzile adiacente în încercarea de a evita de cordonul de poliţie, însă au fost de forţele de ordine cu gaze lacrimogene.

 

Mai jos puteți urmări filmări cu ceea ce se întâmplă în aceste momente în Franța:

 

VIDEO LIVE


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26