Protest 10 august, comisie de anchetă. Solicitarea PMP

Mihai Ciobanu / 20 aug 2018 / 16:41
Eugen Tomac
Eugen Tomac

PMP cere constituirea de urgenţă a unei comisii parlamentare de anchetă pentru investigarea evenimentelor din Piaţa Victoriei. 

Partidul Mişcarea Populară condamnă refuzul conducerii Camerei Deputaţilor de a convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului pentru a investiga modul brutal al forţelor de intervenţie de a reprima protestul paşnic al românilor din diaspora de pe 10 august şi cere constituirea de urgenţă a unei comisii parlamentare de anchetă pentru investigarea evenimentelor din Piaţa Victoriei. 

"Ne aşteptam la acest refuz, PSD a fugit dintotdeauna de responsabilitate. Cu toate acestea, faptul că social-democraţii încearcă să îngroape orice încercare de a dezbate cu seriozitate abuzurile din Piaţa Victoriei este revoltător şi nu face decât să sporească suspiciunea implicării lor în infiltrarea în mulţime a provocatorilor. Mai întâi, au trimis-o pe Viorica Vasilica în concediu, astfel încât vina să cadă pe altcineva, în cazul de faţă - Jandarmeria; astăzi, refuză convocarea plenului Parlamentului.Totul, pentru a nu fi forţaţi să se înfăţişeze în faţa unei comisii de anchetă parlamentară, aşa cum ar fi firesc.

"Este esenţial să aflăm cine a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei"

Prin urmare, PMP solicită înfiinţarea de urgenţă a unei comisii de anchetă parlamentară, cu participarea tuturor instituţiilor implicate, pentru a investiga evenimentele zilei de 10 august din Piaţa Victoriei.

"Este esenţial să aflăm cine a trimis provocatorii în Piaţa Victoriei şi, la fel de important, modul în care Guvernul a ales să dispună măsurile de intervenţie împotriva populaţiei paşnice în noaptea de 10 - 11 august. Trebuie să existe o minimă concordanţă între declaraţiile publice şi acţiune. Alianţa PSD - ALDE este însă o alianţă de laşi, în frunte cu preşedintele lor, Liviu Dragnea", a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, într-un comunicat de presă.