Propagandistul preferat al Kremlinului explică de ce gulagurile sovietice erau bune

stalin
stalin

Vladimir Soloviov a explicat în emisiunea sa de la postul Rossiya-1 de ce erau bune gulagurile sovietice.

Acesta s-a folosit de o comparație cu lagărele germane din Al Doilea Război Mondial. 

„În lagărele de muncă forțată din Uniunea Sovietică, îți știau numele și tu știai sub ce lege ai fost închis, erai un individ. În lagărele de concentrare germane, nu mai aveai individualitate”, a explicat Soloviov.

Potrivit acestuia, gulagurile sovietice, erau „pentru a reeduca”, în schimb, „un lagăr de concentrare european, avea scopul de a te distruge ca persoană și să te rupă în bucăți”.

„Acum, descendenții lor din Europa, vorbesc despre noi ca despre niște orci, vorbesc despre noi ca despre cetățeni ai Rusiei care trebuie să ducă responsabilitatea (...) nu ne văd ca pe indivizi, nu ne văd ca pe oameni. Dezumanizare. Ne neagă dreptul de a fi noi înșine. Aceasta e principala diferență dintre noi și ei. Ucraina care este bolnavă de nazism, nu ne vede ca pe oameni. Pentru ei, suntem orci, rașiști, dar tot ne e milă de ei. Tot ne gândim la ei ca la ai noștri, dar și-au pierdut mințile. Urâm păcatul, nu pe păcătos. Din acest motiv vom câștiga”.

Fost consilier al lui Putin: Războiul declanşat de Rusia în Ucraina este, de fapt, un război împotriva Vestului

Andrei Ilarionov, fost consilier al lui Vladimir Putin, afirmă că războiul din Ucraina ar fi de fapt un război contra Occidentului. 

"Războiul declanşat de Rusia în Ucraina este, de fapt, un război împotriva Vestului", afirmă economistul Andrei Illarionov, fost consilier al lui Vladimir Putin. "Ucraina nu poate câştiga singur acest război, iar sprijinul NATO este extrem de important", spune analistul, în cadrul forumului privind securitatea la Marea Neagră şi în regiunea Balcanilor, eveniment desfăşurat în aceste zile la Bucureşti.

Andrei Illarionov a estimat că Ucraina ar avea nevoie de un ajutor din partea aliaţilor în valoare de aproximativ 12 miliarde de dolari pe lună, aceasta fiind doar o condiţie preliminară, şi nu o garanţie pentru câştigarea războiului.

"Nu cred că armata ucraineană, singură, poate înfrânge forţele ruse. Se poate realiza, însă numai dacă Ucraina este în coaliţie cu alte forţe. Trebuie să ne amintim că Rusia a plasat acum în Ucraina între 200, poate 300 de mii de trupe. Rezervele ruse, 18 milioane. Nu înseamnă că Putin sau oricine altcineva, după Putin, va mobiliza toţi cei 18 milioane de oameni, dar chiar şi dacă el sau altcineva decide să mobilizeze 10% din această forţă, o să avem 1,8 milioane de oameni", a mai punctat Ilarionov.

Potrivit economistului rus, războiul din Ucraina ar putea să mai dureze trei ani sau chiar mai mult. Pe de altă parte, el nu a exclus izbucnirea unui conflict între Statele Unite ale Americii şi China în următorii ani, scrie Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel