Proiecte UDMR votate în Parlament. Kelemen Hunor: Nimic nu e ciudat

Diana Popescu / 19 iun 2017 / 18:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Întrebat dacă nu i se pare ciudat că, în contextul în care miercuri va fi votată moţiunea de cenzură, proiecte iniţiate de UDMR au trecut luni de comisiile parlamentare, Kelemen Hunor a răspuns: "Pentru mine, nimic nu e ciudat". 

"Nu astăzi ne-am trezit să lucrăm diferite proiecte. (...) A fost o colaborare, zic eu, nici Legea salarizării poate n-ar fi trecut fără voturile noastre. (...) Se apropie sfârşitul sesiunii parlamentare, aşa cum am spus de când am semnat acordul de colaborare cu coaliţia, noi am prevăzut toate aceste proiecte", a punctat Kelemen Hunor. 

Întrebat, de asemenea, cât este de realist scenariul intrării la guvernare a UDMR, Kelemen Hunor a menţionat că acest subiect nu a fost în discuţie luni. 

"Nu este în discuţie astăzi. (...) Nu avem în vedere intrarea la guvernare, nu am discutat, nu este un subiect pentru noi", a spus Kelemen Hunor. 

Comisiile pentru administraţie şi pentru drepturile omului au acordat, luni, raport comun favorabil cu amendamente propunerii legislative prin care ziua de 15 martie este consacrată ca sărbătoare a comunităţii maghiare din România, urmând ca angajaţilor maghiari să li se acorde o zi liberă pentru a participa la manifestări. 

De asemenea, actul normativ prevede ca Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot transmite, în cadrul unor emisiuni speciale, aspecte de la aceste manifestări. 

Propunerea legislativă şi raportul comun al celor două comisii vor intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de primă cameră sesizată. 

[citeste si]Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.13