EXCLUSIV  Procesul de adopţie, simplificat după cazul Sorina. Marius Budăi: Introducem sistemul naţional integrat de adopţii. Costă 9 milioane de euro

Marius Budăi
Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat în exclusivitate pentru DC NEWS că Guvernul va adopta un sistem integrat naţional al adopţiilor. Totul după ce cazul Sorina a scandalizat opinia publică. 

"Avem o nouă lege a adopţiilor în Parlament, care are şi stimulente financiare pe lângă scurtări de perioade, chiar şi pentru asistenţii maternali care doresc să înfieze. Avem sprijin financiar pentru, de exemplu, un părinte din Botoşani care vrea să înfieze un copil de la Bucureşti, căruia îi putem deconta deplasarea, sunt chestiuni foarte importante. Astăzi, în şedinţa de Guvern, facem acel sistem integrat naţional al adopţiilor, va fi un sistem informatic care ne va costa puţin peste 9 milioane de euro.

Va conţine informaţii despre tot ceea ce se întâmplă în pre-adopţie şi post-adopţie. Punem la dispoziţie o platformă de unde se pot descărca documente online şi unde se pot urca documentele completate. Punem la dispoziţie tot ce se întâmplă de la cererea de adopţie, de la declararea copilului adoptabil, până la adopţie inclusiv, dar şi monitorizările post-adopţie", a declarat Marius Budăi în exclusivitate pentru DC NEWS. 

Mai multe în VIDEO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel