Nicolas Sarkozy, CONDAMNAT. Justiţia l-a găsit VINOVAT de finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Nicolas Sarkozy, fost preşedinte al Franţei, a fost găsit vinovat de finanţarea ilegală a campaniei prezidenţiale din 2012. 

Nicolas Sarkozy a fost condamnat de justiţia franceză la UN AN DE ÎNCHISOARE în acest dosar. 

Cu toate astea, Curtea a specificat că "sentinţa va fi executată sub un regim de supraveghere cu brăţară electronică". Fostul preşedinte al Republicii nu îşi va petrece astfel următorul an în penitenciar. 

Aceasta este a doua condamnare pentru Sarkozy. În martie, el a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru corupţie. La această decizie a făcut recurs. 

Bastien Millot, cofondatorul Bygmalion, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, 18 luni de închisoare cu suspendare, pentru "complicitate la uz de fals" şi "complicitate la finanţarea ilegală a campaniei electorale", scrie Le Monde. Acesta trebuie să plătească şi o amendă de 100000 euro. 

Guy Alves, un alt lider al Bygmalion, a primit o condamnare de doi ani de închisoare, dintre care unul este cu executare, pentru complicitate la fals, uz de fals şi finanţare ilegală a campaniei electorale. 

Şi Jerome Lavrilleux, directorul de campanie al lui Sarkozy, a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare. 

Ce scrie în dosar

 

Potrivit anchetei, conturile campaniei prezidenţiale din 2012 au depăşit limita legală autorizată cu aproximativ douăzeci de milioane de euro printr-un sistem de facturi false. Avocata a desfăşurat linia tradiţională de apărare a lui Nicolas Sarkozy: un singur judecător a solicitat sesizarea sa în faţa unei instanţe, a plătit deja organizând Sarkothon (pentru a rambursa datoriile UMP după invalidarea campaniei de conturi) şi a jucat un rol minor în această afacere.

'El nu a fost informat şi nu a avut dorinţa' de a depăşi limita legală autorizată de cheltuieli, a spus ea. Pentru acuzare, Nicolas Sarkozy este, în schimb, 'singura persoană responsabilă pentru conturile sale de campanie'. În rechizitoriului său, Vanessa Perrée a spus că Nicolas Sarkozy a participat la depăşirea conturilor sale de campanie 'prin creşterea numărului de mitinguri, prin creşterea preţului mitingurilor'.

Funcţia lui Nicolas Sarkozy la momentul faptelor, şef al statului, 'necesita o probitate ireproşabilă', a insistat ea. În martie, Nicolas Sarkozy a devenit primul ex-preşedinte al celei de-A Cincea Republici (din 1958) care a fost condamnat la închisoare (trei ani dintre care unul cu executare), pentru corupţie şi trafic de influenţă într-un alt dosar aşa-zis al 'interceptărilor'. O condamnare pe care fostul preşedinte a contestat-o în apel, reaminteşte AFP, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel