Proces Dragnea. Toni Neacşu, dezvăluire: Am fost luaţi prin surprindere

Liviu Dragnea, proces ICCJ
Liviu Dragnea, proces ICCJ

Avocatul Toni Neacşu, cel care le reprezintă pe Bombonica Prodan şi pe Olguţa Şefu în dosarul în care este inculpat şi Liviu Dragnea a povestit, la România TV, cum au decurs lucrurile în sala de judecată în timp ce afară se afla un grup de protestatari. 

Avocatul Toni Neacşu a oferit o serie de informaţii, în cadrul emisiunii "Punctul culminant", moderată de Victor Ciutacu la România TV, despre modul în care s-a desfăşurat şedinţa de judecată la Înalta Curte, în dosarul în care este inculpat şi Liviu Dragnea, preşedintele PSD. 

"Şi noi am fost luaţi prin surprindere. S-au invocat două excepţii de neconstituţionalitate. De regulă, când se invocă astfel de cereri chiar în şedinţă se acordă termen pentru ca apărătorii să se pregătească. Am reuşit să le şi parcurg. Înţeleg cam ce urmăreşte Parchetul în această situaţie. Pe de altă parte cred că ceea ce s-a întâmplat e un lucru firesc: a fost un proces în care invocându-se aspecte noi s-a oferit un nou termen pentru ca avocaţi să-şi facă treaba. Putem discuta toate problemele care se pun în acest dosar. Nu ştiu dacă noi, avocaţii inculpaţilor am fi reuşit să obţinem un termen pe cererile noastre dacă DNA nu ar fi invocat aceste două excepţii. (...)

În sala de judecată, în afară de un număr excesiv de persoane s-a respectat solemnitatea şedinţei, nu a fost nicio problemă. Pe de altă parte, ceea ce se întâmpla în stradă afecta ceea ce se întâmpla în sală, cel puţin în sensul că noi, avocaţii, chiar şi judecătorii, trebuia să vorbim mult mai tare ca să ne putem auzi. Nu cred că acestea sunt condiţii normale în care să se desfăşoare un proces, cu atât mai puţin la Înalta Curte", a declarat avocatul Toni Neacşu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel