EXCLUSIV  Procente PNL și PSD în intenție de vot. ”Dacă duminică ar fi alegeri, mai degrabă aș sta acasă” spune Ciuvică. Chirieac, scenariu negru pentru coaliția de guvernare

Analistul politic Bogdan Chirieac şi Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, vin cu analiza legată de procentajele de la vot.

„Împreună cu majorările de taxe și impozite pe care le vor face, PSD și PNL s-ar putea să facă 40%” a precizat analistul politic Bogdan Chirieac în emisiunea Miercurea Neagră de la DC News TV.

„Dacă iau PSD și PNL 40%, restul de 60% cine le ia?” a întrebat Mugur Ciuvică, președinte GIP.

„Restul de 60% o să fie UDMR cu cei 7% și cu minoritățile din Parlament care sunt aproape 4%, fac o majoritate șubredă, asta este. Restul de 45, 46, 49% ca să zic așa,  se va împărți între AUR și USR, ceea ce înseamnă o majoritate” explică Chirieac.

„Asta e o glumă proastă, glumiți în continuare că USR-ul dumneavoastră și cu AUR o să facă 49%, nu o să facă niciun 49%. În primul rând că dacă ar fi acum alegerile, nu ați avea o prezență de 30% la vot și în 2019 și în 2020 au fost prezențe mici la vot, acum prezența va fi cel puțin la fel de mică dacă nu și mai mică pentru că lumea e sictirită așa de toată lălăiala asta politică, nu prea sunt alternative la ce e acum pe scenă, eu aș căuta o alternativă ca să mă duc la vot, că în momentul acesta dacă duminică ar fi alegerile eu mai degrabă aș sta acasă.

Prezența mică arată că rezultatele sunt cele care apar în sondajele de acum, sondajele normale la cap, nu aberațiile” a spus Ciuvică.

Bogdan Chirieac vine cu o întrebare pentru Mugur Ciuvică: ”Dacă iau sub 40% împreună PSD și PNL?”. 

Mugur Ciuvică răspunde: „Atunci o să guverneze USR cu AUR și o să fie bine.”

Bogdan Chirieac precizează că USR nu va guverna cu AUR.

Vezi emisiunea completă: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel