Primul proces în faţa unui tribunal din America Latină al unui câine victimă a abuzului

"Campeon" (Campion), un câine blând de doi ani şi două luni, a devenit luni la Atenas (Costa Rica, la 35 km de capitala San Jose) primul animal din America Latină supus unor rele tratamente care a participat în calitate de victimă la procesul celei care l-a maltratat, relatează marţi AFP.

Mica sală de judecată a tribunalului din Atenas a fost plină cu cei 15 reprezentanţi ai presei, partea civilă, procurori, martori, acuzata şi avocatul său şi localnici (în special femei de o anumită vârstă) prezente în sprijinul victimei.

Audierea a fost suspendată luni după-amiază şi se va relua vineri dimineaţă, a anunţat Parchetul. 

În noiembrie 2017, cel care nu se numea încă Campeon, pe atunci un căţeluş în vârstă de şase luni pe nume Tyson, a fost legat cu o sfoară care a intrat adânc în carnea din jurul gâtului său. Suferind de malnutriţie, era slab şi plin de purici.

Preşedinta Fundaţiei pentru ajutorarea animalelor abandonate din Atenas, Dora Castro, a declarat luni în faţa instanţei că a fost alertată de unul dintre fraţii stăpânei câinelui care i-a trimis o înregistrare video în care se vedea cum era tratat animăluţul. 

Dora Castro a luat căţelul pe care l-a dus la un veterinar unde a primit tratament timp de 20 de zile. După ce căţelul s-a recuperat, binefăcătoarea sa a depus o plângere în ianuarie 2018, în temeiul legii recent adoptate în Costa Rica care sancţionează maltratarea animalelor.

Legea din Costa Rica prevede pedepse între şase luni şi trei ani în închisoare pentru rele tratamente care duc la decesul unui animal, între şase luni şi doi ani pentru acte de cruzime şi amendă pentru rele tratamente mai puţin grave. 

Preşedintele instanţei a declarat că în Statele Unite şi în Spania au compărut în instanţă şi alte animale victime ale relelor tratamente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel