Primarul din Melitopol, eliberat printr-o operațiune specială după ce a fost răpit de ruși - publicație ucraineană

Sursa foto: Pexels (asim alnamat)
Sursa foto: Pexels (asim alnamat)

Adjunctul administrației prezidențiale a Ucrainei, Kiril Timoșenko, a anunțat miercuri că primarul orașului Melitopol, Ivan Fedorov, răpit de militarii ruși, a fost eliberat de forțele speciale ucrainene.

Conform publicației ucraineane Pravda, demnitarul a fost răpit acum o săptămână de trupele ruse.

Kiril Timoșenko a precizat că primarul Ivan Fedorov a fost eliberat din captivitate după o operațiune specială. Ivan Fedorov a discutat despre incident și cu președintele Volodimir Zelenski.

 

Citește și Ucraina susține că Rusia a bombardat Teatrul din Mariupol în care se aflau peste 1200 de persoane

Oficialii ucraineni raportează un nou atac în Mariupol, în care ar fi fost ucise peste 1200 de persoane.

”Între 1.000 și 1.200 de oameni se fost acolo teatru, în timpul atacului de astăzi. Numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a spus viceprimarul orașului Mariupol, Serhiy Orlov, citat de cotidianul The Guardian.Clădirea teatrului era folosită ca adăpost anti-bombardament.

Rusia neagă comiterea atacului împotriva unui teatru şi acuză Kievul că pregăteşte un atac cu arme chimice. Vezi știrea aici!

Citește și: Biden vrea să ofere Ucrainei „drone kamikaze” de ultimă generație

Joe Biden a anunțat oficial că SUA trimit drone Ucrainei.

„La cererea președintelui Zelensky trimitem noi echipamente pentru distrugerea tancurilor ruse. Trimitem și drone pentru a ajuta la apărarea UcraineiAm ascultat mesajul președintelui Zelensky de azi, a fost confinvător și semnifictiv. Vorbește pentru oamenii care au arătat un curaj remarcabil și putere în fața agresiunii brutale, și au inspirat întreaga lumea. 1 miliard de dolari sunt transferurile directe de echipamente militare către Ucraina doar în această săptămână.", a declarat președintele Joe Biden, într-o conferință de presă. Vezi știrea aici!

Citește și: Joe Biden va participa la un summit extraordinar al NATO, la Bruxelles

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, va participa săptămâna viitoare, la Bruxelles, la un summit extraordinar al Alianţei Nord-Atlantice, anunţă Ambasada americană de la sediul NATO.

„Preşedintele Biden vine, săptămâna viitoare, la sediul Alianţei Nord-Atlantice pentru a participa la o reuniune extraordinară a liderilor naţiunilor aliate din cadrul NATO", a comunicat, marţi seară, Misiunea SUA la NATO, prin Twitter.

Secretarul general Jens Stoltenberg a anunţat convocarea unui summit extraordinar al NATO pe 24 martie. „Vom aborda invazia Rusiei în Ucraina, susţinerea noastră puternică pentru Ucraina şi noi acţiuni de consolidare a apărării NATO şi capabilităţilor pentru descurajare. În acest moment critic, America de Nord şi Europa trebuie să continue să fie împreună", a anunţat Jens Stoltenberg, tot pe Twitter.

Ministrul polonez de Externe a declarat, tot marţi, că „pare foarte probabilă” o vizită a preşedintelui american în Polonia, cu ocazia deplasării liderului de la Casa Albă în Europa, potrivit agenţiei poloneze de ştiri PAP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel