Ucraina susține că Rusia a bombardat Teatrul din Mariupol în care se aflau peste 1200 de persoane - foto

Oficialii ucraineni raportează un nou atac în Mariupol, în care ar fi fost ucise peste 1200 de persoane. 

”Între 1.000 și 1.200 de oameni se fost acolo teatru, în timpul atacului de astăzi. Numărul exact al victimelor este încă necunoscut”, a spus viceprimarul orașului Mariupol, Serhiy Orlov, citat de cotidianul The Guardian.Clădirea teatrului era folosită ca adăpost anti-bombardament.

Rusia neagă comiterea atacului împotriva unui teatru şi acuză Kievul că pregăteşte un atac cu arme chimice

FOTO

Citește și: Biden vrea să ofere Ucrainei „drone kamikaze” de ultimă generație

Joe Biden a anunțat oficial că SUA trimit drone Ucrainei.

„La cererea președintelui Zelensky trimitem noi echipamente pentru distrugerea tancurilor ruse. Trimitem și drone pentru a ajuta la apărarea UcraineiAm ascultat mesajul președintelui Zelensky de azi, a fost confinvător și semnifictiv. Vorbește pentru oamenii care au arătat un curaj remarcabil și putere în fața agresiunii brutale, și au inspirat întreaga lumea. 1 miliard de dolari sunt transferurile directe de echipamente militare către Ucraina doar în această săptămână.", a declarat președintele Joe Biden, într-o conferință de presă. Vezi știrea aici!

Citește și: Acord de pace Ucraina - Rusia în 15 puncte care ar include neutralitatea Ucrainei - surse Financial Times / UPDATE: Peskov, reacție

Echipele de negociere din Ucraina și Rusia ar fi convenit asupra draftului în 15 puncte al unui acord de pace. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat după știrea din Financial Times.

UPDATE 

Este prea devreme să se dezvăluie orice set de potențiale acorduri între Moscova și Kiev privind soluționarea conflictului din Ucraina, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, conform agenției de presă RIA, citată de Reuters.

Știrea inițială

Cotidianul Financial Times anunță că echipele de negociere ale Ucrainei și Rusiei au convenit asupra draftului redactat în 15 puncte al unui acord de pace.

Acesta ar cuprinde retragerea totală a forțelor ruse în schimbul neutralității Ucrainei. Mai mult, Ucraina nu ar mai dori să adere la NATO, să își reducă forțele armate, precum și promisiunea de a nu găzdui baze militare străine cu armament străin.

De asemenea, Ucraina ar primi protecția unor aliați precum SUA, Turcia și Marea Britanie.

Statutul teritoriilor anexate de Rusia – Crimeea și regiunea Donbas nu este încă clar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel