Primarul Daniel Băluță: Sectorul 4 poate deveni un motor cultural al Capitalei

de Ana Popescu / 27 oct 2016 / 14:52 Salveaza PDF Comentarii

Primarul Daniel Băluță și-a propus să facă din sectorul 4, pe care îl păstorește, un motor cultural al Capitalei. Băluță anunță construirea unui teatru nou în sectorul 4, dar și reabilitarea instituțiilor de cultură existente. 

Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" si Primăria Sectorului 4 au elaborat Strategia Culturală a Sectorului 4, anunță primarul Daniel Băluță pe blogul său.

"Lipsa unor edificii culturale în sectorul 4, fie că vorbim despre teatre sau cinematografe, este inacceptabilă și, după cum știți, am inițiat deja o serie de demersuri pentru preluarea în administrare a unor edificii lăsate în paragină, dar care pot fi reabilitate. În plus, cu ajutorul Primăriei Generale, vom reuși să construim și un teatru nou în sector.

În al doilea rând, accesul la cultură pentru locuitorii sectorului 4 nu poate deveni realitate fără o strategie realistă, care să propună obiective pe termen mediu, pe lângă de ceea ce putem realiza pe cale strict admnistrativă. De aceea, Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu" si Primăria Sectorului 4 au elaborat Strategia Culturală a Sectorului 4, document pe care vă invit să îl lecturați deoarece în el veți găsi explicate pârghiile prin care sectorul nostru poate deveni un adevărat motor cultural al Bucureștiului", scrie Băluță pe blog.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29