Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe primarul Bacăului, Romeo Stavarache, pentru cinci infracțiuni în concurs de luare de mită. În același dosar a fost trimis în judecată și omul de afaceri Costel Cășuneanu, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de dare de mită.

Liviu Goian, Vasile Liviu Cenușă și Constantin Apostol au fost și ei trimiși în judecată în stare de arest preventiv pentru luare de mită.  

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bacău cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

DNA îl acuză pe Stavarache că a primit, în perioada 2008 - 2011, direct sau prin intermediari, mai multe sume  de bani de la 4 oameni de afaceri.

Acuzațiile pe care DNA i le aduce lui Stavarache:

• La începutul anului 2008 a pretins de la administratorul unor societăți comerciale să îi fie remis un procent de 50% din valoarea decontată de Primăria Bacău, aferentă fiecărui stâlp de iluminat public la care firma administrată de acesta efectua lucrări în baza contractului încheiat cu această instituție, valoare ce era de 38 de euro/stâlp. În baza acestei solicitări, în perioada martie 2008 – octombrie 2011, inculpatul Stavarache Romeo a primit, suma totală de 810.670 lei.

Klaus Iohannis: Autosuspendarea lui Romeo Stavarache din PNL este obligatorie

 

• În luna aprilie 2009, inculpatul Stavarache Romeo a pretins de la același om de afaceri, un procent de 10% din valoarea unui contract de antrepriză generală, încheiat între această societate și Agenția Națională pentru Locuințe București, având ca obiect construcția unui bloc cu 45 de locuințe în Bacău, lucrare în valoare de 2.688.769,90 euro, inclusiv TVA. În baza acestei solicitări, în perioada aprilie 2008 – septembrie 2011, Stavarache Romeo a primit de la omul de afaceri, suma totală de 1.259.789,03 lei.

• În luna martie 2010, inculpatul Stavarache Romeo i-a solicitat, administratorului unei societăți comerciale să încheie contracte de publicitate cu o anumită firmă, pentru ca primăria să își execute în mod corespunzător obligațiile ce decurgeau din contractul de gestiune al serviciului public de salubrizare a municipiului Bacău încheiat cu această societate. În baza acestei solicitări, au fost încheiate două contracte în lunile martie 2010 și aprilie 2011, în baza cărora omul de afaceri a plătit sumele de 40.000 lei, respectiv 30.000 lei.

• În perioada martie – aprilie 2009, împreună cu inculpatul Apostol Constantin, i-a solicitat inculpatului Cășuneanu Costel suma de 100.000 lei cu titlu de sponsorizare a unei asociații sportive, în schimbul eliberării unui certificat de urbanism, bani care au fost primiți în data de 24.04.2009.

• Toate sumele de bani au fost primite de către inculpatul STAVARACHE ROMEO prin intermediul mai multor societăți comerciale și asociații sportive, administrate de inculpații GOIAN LIVIU, CENUȘĂ LIVIU VASILE și APOSTOL CONSTANTIN.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului pe următoarele bunuri imobile situate în municipiul Bacău, aflate în proprietatea inculpatului Stavarache Romeo:

- un teren compus din trei loturi, 
- patru corpuri de clădire, până la concurența sumei de 2.390.459 lei. 
În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații și al Direcției Generale Anticorupție Bacău din cadrul M.A.I.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play


Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


nxt.201
YesMy