Primăriile Ploiești, Botoșani și Vâlcea, pierdute de PDL

anastase flutur
anastase flutur

Lovitură grea pentru Roberta Anastase, după ce duminică, electoratul din Ploiești  a ales ca edil candidatul USL.  Roberta Anastase a fost acuzată  și de blocarea numărării voturilor în Ploieşti în noaptea de duminică.  Al doilea fief al lui Flutur, Primăria Botoșani, a căzut în mâinile  USL, iar UDMR a pierdut municipiul Satu Mare.

Primăria municipiului Ploieşti a fost câştigată după o luptă tensionată de candidatul USL, Iulian Bădescu, senator PSD. Rezultatul de la Ploieşti reprezintă o lovitură teribilă pentru Roberta Anastase, cea care de fapt controla capitala judeţului Prahova.

De altfel, președintele Camere Deputaților, Roberta Anastase, a fost acuzată de liderii PSD că a încercat, pe ultima sută de metri să întoarcă rezultatul votulu, atunci când a încercat să blocheze numărarea voturilor în câteva secții de votare, interzicând accesul presei și al candidaților în secțiile de votare.

De asemenea, și președinția Consiliului Județean Prahova a fost adjudecată de Mircea Cosma, candidatul USL.

 La Botoșani, unul dintre fieful baronului PDL de Bucovina, Gheorghe Flutur, atât primăria, dar și președinția CJ au fost adjudecate de către candidații USL. La primărie, vărul lui Gheorghe Flutur, Cătălin Flutur a pierdut în favoarea lui Ovidiu Portariuc (PSD), iar deputatul  Florin Țurcanu și-a adjudecat președinția CJ.

Nici municipiul Râmnicu Vâlcea nu a mai vrut un primar PDL.   Primăria a fost câştigată de candidatul USL, Emilian Frâncu, senator PNL. El l-a întrecut pe PDL-istul Romeo Rădulescu, cel care a preluat primăria după ce colegul său de partid, Mircea Gutău a fost trimis la închisoare. Preşedinţia Consiliului Judeţean a rămas în custodia social-democratului Ion Cilea

O altă surpriză în alegerile locale de duminică s-a produs la Satu Mare, unde UDMR a pierdut primăria municipiului.  După 8 ani de dominaţie UDMR, fotoliul de primar este preluat de cătzre social-democratul Dorel Coica, care l-a întrecut pe Ilyes Iulia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel