Primăria Romei, câștigată pentru prima dată de o femeie

Roma va fi administrată de o femeie, pentru prima dată în istorie, după ce Virginia Taggi a câștigat alegerile locale de duminică.

Virginia Raggi, 37 de ani, avocată, candidata formațiunii populiste Mișcarea 5 Stele, a obținut peste 65 % din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive, la turul al doilea al alegerilor locale din Italia, care a avut loc ieri.

Victoria Virginiei Raggi era previzibilă încă după primul tur, când a obținut 34% din voturi, față de 24 de procente cât a primit contracandidatul său, de la Partidul Democrat.

Avocată şi consilier local, Virginia Raggi s-a remarcat în doar câteva luni pentru a deveni una dintre cele mai cunoscute personaje ale politicii italiene.

Partidul din partea căruia a candidat este unul anti-sistem – "Mişcarea Cinci Stele"- partid fondat de un fost comediant, reorientat spre politică. Tânăra a avut un discurs anticorupție în Campania pentru primăria Romei.

Mișcarea 5 Stele a obținut și primăria orașului Torino, unde a câștigat tot o femeie – în vârstă de 31 de ani.

Victoria partidului Mișcarea Cinci Stele reprezintă o înfrângere simbolică pentru Partidul Democrat, condus de premierul italian Matteo Renzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel