Primăria Capitalei, investiție în sănătatea copiilor. Firea, anunț important

Primăria Municipiului București investește în sănătatea copiilor din Capitală. Anunțul a fost făcut de Primarul General, Gabriela Firea.

Primarul General, Gabriela Firea: “Ca Primar General, ca femeie și ca mamă consider că trebuie să facem absolut tot ce ne stă în putință pentru sănătatea copiilor noștri și de aceea, încă de la preluarea mandatului meu, am acordat o importanță deosebită acestui domeniu. Am realizat investiții importante în unitățile medicale aflate în subordinea Municipalității și am finalizat primul spital de pediatrie construit în București în ultimii 30 de ani, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu. În doar o lună și jumătate, de când funcționează noul spital, au fost consultați peste 3.000 de copii. Alte investiții semnificative au fost realizate în cabinetele medicale din școli. Primăria Capitalei, prin ASSMB, are în subordine 442 de cabinete medicale si 127 de cabinete de stomatologie, acestea fiind dotate în prezent la cele mai înalte standarde cu 50 de unituri dentare complete și 84 de sterilizatoare, în valoare de 2,9 milioane de lei. De asemenea, si cabinetele de medicină generală din rețeaua școlară și universitară au beneficiat de mobilier nou și de medicamentele necesare funcționării, în valoare de peste 1 milion de lei”.

Totodată, Primarul General a evidențiat importanța prevenției care este deosebit de importantă în domeniul sănătății: “Am derulat, prin ASSMB, mai multe proiecte educative în grădinițe și școli, unul din cele mai importante fiind Campania de Sănătate Orală, care promovează regulile corecte de îngrijire în igiena orală, pentru copiii din școlile și grădinițele din București. Peste 100.000 de copii au participat la această campanie. Un alt eveniment de succes, la care au participat peste 230.000 de copii, l-a constituit campania de informare în cadrul căreia s-a evidențiat importanța igienei mainilor, și în cadrul căreia elevii din București au învățat de la medicii și asistenții medicali cum să se spele bine pe mâini și cum să evite astfel bolile grave”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel