Prigojin, noi atacuri la conducerea militară a Rusiei. Trupele au fugit din Bahmut din cauza „prostiei“ comandanților armatei ruse

Sursă foto: Captură foto Prigojin
Sursă foto: Captură foto Prigojin

Evgheni Prigojin lansează un alt atac usturător asupra șefilor ruși ai apărării, spunând că soldaților li se dau ordine „criminale”.

Șeful Grupului Wagner din Rusia a acuzat o unitate militară rusă că a fugit din pozițiile de lângă Bahmut, în estul Ucrainei, conform Al Jazeera.

„Astăzi, totul se face pentru ca linia frontului să se prăbușească. Astăzi, una dintre unitățile ministerului apărării a fugit de pe unul din flancurile noastre, abandonându-și pozițiile. Toată lumea a fugit”, a spus Evgheni Prigojin, care a amenințat anterior că își va retrage luptătorii din Bahmut pe 10 mai dacă nu primește muniția necesară.

Într-un videoclip difuzat marți, Prigojin a spus că trupele fugeau din cauza „prostiei” comandanților armatei ruse.

„Un soldat nu ar trebui să moară din cauza prostiei absolute a liderilor săi”, a adăugat el. „Comenzile pe care le primesc de la vârf sunt absolut criminale”, a mai spus Prigojin.

Ministerul rus al Apărării a precizat într-o declarație că „trupele de asalt” – cu referire la unitățile Wagner – „continuau să lupte în partea de vest” a Bahmutului.

Ministerul a spus că parașutiștii ruși „au oferit asistență” și nu a menționat acuzația lui Prigojin că soldații și-au abandonat posturile.

Luptătorii Wagner au condus lupta Rusiei pentru orașul Bahmut, dar în ultimele săptămâni, diviziunile interne s-au adâncit, Prigojin învinuind în mod repetat Rusia că nu a trimis grupului său suficiente arme.

Lupta pentru Bahmut este cea mai lungă și sângeroasă bătălie din războiul din Ucraina de până acum.

Wagner ar fi rămas fără muniție

Tot marți, Prigojin a spus că el și luptătorii săi mercenari ar fi văzuți ca trădători dacă și-ar abandona pozițiile de luptă din oraș.

În mesajele sale împărtășite cu ocazia Zilei Victoriei Rusiei, Prigojin a spus că a primit un „ordin de luptă” luni, spunând că dacă trupele Wagner ar abandona pozițiile, acesta va fi considerat „ trădare împotriva patriei”.

„Acesta a fost mesajul pentru noi”, a spus Prigojin.

„[Dar] dacă nu există muniție, atunci vom părăsi pozițiile noastre și vom fi cei care ne vom întreba cine trădează cu adevărat patria-mamă. Aparent, cel [care trădează patria] este persoana care a semnat [ordinul de a furniza prea puțină muniție]”, a adăugat el, spunând că va continua să pledeze pentru mai multe muniții pentru „încă câteva zile”.

În ciuda furiei sale față de șefii apărării Rusiei, Prigojin nu l-a criticat niciodată direct pe președintele rus Vladimir Putin.

Prigojin, un aliat al președintelui cunoscut drept „bucătarul lui Putin” din cauza contractelor de catering ale companiei sale cu Kremlinul, a fost sancționat de Occident pentru rolul său în Wagner.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus că Moscova nu a reușit să cucerească Bahmutul, în ciuda termenului auto-impus de 9 mai pentru a-i oferi lui Putin un trofeu pe câmpul de luptă pentru sărbătorirea Zilei Victoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel