Prezidențiale | VOTUL în turul 2 a început. Alex Coita: Sunt șocat de această știre

Alex Coita, la DCNews
Alex Coita, la DCNews

Cu toate că pare greu de crezut, votul pentru turul doi al alegerilor prezidențiale a început, chiar dacă acesta va avea loc pe 24 noiembrie și nu se știe cine vor fi cei doi contracandidați.

Situația este extrem de bizară, controversată și e generată de votul prin corespondență. Mai exact de perioada îndelungată de timp în care buletinele de vot sunt trimise în străinătate și ulterior aduse.

Astfel că alegătorii au avut buletin identic cu primul tur. Dacă prezidențiabilul pe care l-au votat în primul tur nu va trece în următorul, votul va fi anulat. Totodată, președintele AEP consideră că votul prin corespondență a fost un eșec în condițiile în care pentru el au optat doar 41.000 de persoane.

Analistul politic Alex Coita a comentat această situație bizară, în sensul în care s-a votat deja pentru turul doi, deși nu se știu contracandidații.

„Vă mărturisesc că sunt șocat de această știre. Este o situație foarte bizară faptul că se poate vota în turul doi fără să știi cine intră în turul doi. Eu o pun pe seama faptului că votul prin corespondență este la prima întrebuințare în România. E o situație nouă pentru noi, dar necesară pentru că nimeni nu își dorea să se repete situația din 2014 cu acele cozi imense la cabinele de vot din diaspora. Remarc și eu ca președintele AEP că românii din afara granițelor nu au optat în număr foarte mare pentru această soluție”, a precizat Alex Coita, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel