Prezidenţiale 2019, turul 2. Deţinuţii de la Penitenciarul Giurgiu vor să voteze

Ema Apostu / 24 noi 2019 / 09:33 Salveaza PDF Comentarii

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Giurgiu, Cătălin Ionuţ Zinică, a declarat duminică, pentru Agerpres, că mai mult de jumătate din deţinuţii cu drept de vot de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu şi-au exprimat intenţia de a vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, iar pentru desfăşurarea procesului de vot au fost amenajate în incinta penitenciarului patru cabine de vot.

"În custodia Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu se află 1.162 de persoane care execută pedepse privative de libertate, dintre aceştia 983 au drept de vot. Din totalul celor cu drept de vot, 488 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota", a declarat Cătălin Ionuţ Zinică.

El spune că persoanele care execută pedepse privative de libertate în cadrul Penitenciarului Giurgiu vor veni la vot, eşalonat, pe tot parcursul zilei, iar primii deţinuţi au votat la ora 8,30.

Cabinele de vot amenajate în incinta Penitenciarului Giurgiu sunt arondate secţiilor de votare 12, 13, 14 şi 15 din municipiul Giurgiu.

Menţionăm faptul că în primul tur al alegerilor prezidenţiale şi-au exprimat intenţia de a vota 491 de deţinuţi din cei 940 cu drept de vot de la Penitenciarul Giurgiu şi au votat 489, doi dintre aceştia s-au răzgândit în ziua votului.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23