EXCLUSIV  Prezidențiale 2019 - SONDAJ. Candidatul care s-a prăbușit. Surpriza de pe doi

Ultimul sondaj pentru alegerile prezidențiale arată prăbușirea dură a unui candidat cotat cu șanse mai mari, până de curând, pentru funcția de președinte. 

DCNews a realizat un sondaj online pentru alegerile prezidențiale. Facem precizarea că sondajul este reprezentativ pentru cititorii site-ului DCNews. 

Rezultatul sondajului, lansat în 23 octombrie, o cotează pe Viorica Dăncilă cu prima șansă - 42,6%. 8.327 de cititori au votat în favoarea acestei variante.

Sondaj prezidențiale 2019: Surpriza de pe doi

Pe locul doi este, de asemenea, o mare surpriză: Mircea Diaconu. Mai puțin vizibil în media, dar prezent printre oameni, în teritoriu, cititorii DCNews au răspuns, în proporție de 18,4%, că-l vor vota pe Mircea Diaconu - 3.607 voturi. 

Klaus Iohannis se află pe al treilea loc, cu 13,7%. Este urmat de Ramona Ioana Bruynseels (7,4%), Theodor Paleologu (7%), Alexandru Cumpănașu (5,5%). 

Candidatul prăbușit în sondaje

Pe penultimul loc este chiar Dan Barna, cu 2,9%, un procent neașteptat, cu atât mai mult cu cât sondajul a fost realizat în mediul online, unde USR-PLUS se spune au o forță mai mare decât celelalte partide. 

La 0,5% diferență, se află și Kelemen Hunor. 

(w670)

Și-n diaspora, primii doi cei mai votați, în sondajul DCNews, sunt Viorica Dăncilă și Mircea Diaconu. Diferența la voturile din străinătate, față de cele din România, o face Alexandru Cumpănașu, poziționat pe al patrulea loc. 

(w670)

Din perspectivă regională, Viorica Dăncilă se bucură de cea mai ridicată intenție de vot în Muntenia. Aici, și Theodor Paleologu se bucură de locul al patrulea. În Transilvania ar da lovitura Alexandru Cumpănașu, cotat cu 12%. În Moldova, Dan Barna e mai apreciat decât Alexandru Cumpănașu. 

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel