Prezidenţiale 2019, turul 1. Mituleţu-Buică (AEP): Nu sunt incidente la deschiderea proceselor de votare

Ema Apostu / 24 noi 2019 / 09:30 Salveaza PDF Comentarii
vot
vot

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat că nu sunt incidente la "deschiderea proceselor de votare" şi lucrurile se desfăşoară normal.

"Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, lucrurile se desfăşoară normal. Nu sunt incidente la deschiderea proceselor de votare şi singurul lucru pe care cred eu că trebuie să-l facă cetăţenii este să se prezinte la vot, aşa cum am spus-o şi la 18 ani, când am votat prima oară, acum 23 de ani. (...) Aşa cum arată situaţia, toate secţiile de votare sunt deschise, toţi membrii sunt în activitate şi lucrurile se desfăşoară normal", a afirmat duminică Mituleţu-Buică, după ce a votat, potrivit Agerpres.

El a mai spus că în diaspora prezenţa la vot este crescută faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

"Prezenţa, comparativ cu primul tur, este crescută, era de aşteptat, pentru că oamenii au văzut că lucrurile se desfăşoară repede, normal şi atunci au avut determinarea să participe la procesul de votare, ştiind că nu vor aştepta", a afirmat Mituleţu-Buică.

Nu sunt incidente la votul în străinătate

 

El a declarat că nu sunt incidente la votul în străinătate, menţionând că au fost doar câteva, minore, care sunt de competenţa MAE. Preşedintele AEP a precizat că procesul de votare se poate prelungi, potrivit legii, în secţiile în care la ora 21,00 mai sunt persoane.

"S-a luat în calcul prelungirea. 23,59 este cel mai înaintat termen pentru care legea spune că se poate exercita dreptul de votare pentru persoanele care se află în afara secţiei la momentul închiderii procesului de votare la ora 21.00", a spus Mituleţu-Buică.

Mituleţu Buică a afirmat că a votat pentru "democraţie, în primul rând, pentru că este un exerciţiu normal prevăzut de Constituţie şi de regulile de moralitate în principal".

"Democraţia, aşa acum am spus de fiecare dată, începe şi prin vot", a adăugat preşedintele AEP.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22