Prezidențiale 2019 | Ambasadorul Dan Mihalache: E un număr uriaș de secții de votare!

Rodica Mitu / 14 oct 2019 / 19:20 Salveaza PDF Comentarii
Vot alegeri. FOTO AGERPRES
Vot alegeri. FOTO AGERPRES

Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, a făcut, luni seară, precizări importante despre costul alegerilor prezidențiale.

„Am făcut un efort organizatoric și logistic extraordinar. Le mulțumesc tuturor colegilor mei. Am majorat numărul secțiilor de votare din Marea Britanie de la 29, câte au fost la alegerile europarlamentare, la 72. E un număr uriaș de secții de votare! Ar trebui să elibereze presiunea care a fost la alegerile din mai, când oricum majorasem numărul secțiilor de la 19 la 29.

E un efort și financiar. Aș vrea ca publicul să știe că doar în Marea Britanie efortul financiar pe care îl implică organizarea alegerilor se cifrează, după estimările noastre, între 2 și 3 milioane de lire sterline, pentru cei aproximativ 500.000 de români”, a spus Dan Mihalache, la Antena 3, luni seară, în cadrul emisiunii lui Radu Tudor.

Pe 10 noiembrie, vor avea loc alegeri prezidenţiale. Mandatul şefului statului este de cinci ani. Preşedintele României este ales „prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, în condiţiile legii”.

Este declarat ales candidatul care a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente. În cazul în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit majoritatea de voturi, va fi organizat al doilea tur de scrutin pe 24 noiembrie, la care participă primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24