Prezidenţiale 2019. Secţie de vot din Italia, mutată din cauza codului roşu de inundaţii

Mihai Ciobanu / 23 noi 2019 / 12:13 Salveaza PDF Comentarii
Votare
Votare

O secţie de votare din Savona, Italia, organizată pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, a fost mutată ca urmare a unei situaţii de forţă majoră - cod roşu de inundaţii, informează Ministerul Afacerilor Externe.

"În cazul secţiei de votare nr. 427 din Savona, Italia, ca urmare a unei situaţii de forţă majoră (cod roşu de inundaţii) survenită în cursul serii, autorităţile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secţia de votare în cauză", precizează sursa citată. MAE subliniază că procesul de vot aferent primei zile nu a fost afectat în niciun fel la această secţie.

"Secţia de votare nr. 427 din Savona, Italia, a fost mutată la adresa Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona, conform deciziei Autorităţii Electorale Permanente din data de 22 noiembrie 2019, ca urmare a unei situaţii de forţă majoră (cod roşu de inundaţii)", anunţă MAE.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca cetăţenii români aflaţi în străinătate pe durata alegerilor prezidenţiale care nu au votat deja să se prezinte la urne încă de sâmbătă pentru a evita aglomerarea în ultima zi. Cetăţenii români care votează în străinătate pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al MAE. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28