Preşedintele Klaus Iohannis, la Casa Albă

Preşedintele Klaus Iohannis a participat joi seara la cina oferită de preşedintele SUA, Barack Obama, la Casa Albă, în onoarea şefilor de delegaţii prezenţi la Summitul securităţii nucleare.

Şeful statului a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de Barack Obama la Casa Albă. La cina oferită de Obama, şeful statului a stat între preşedinţii Poloniei şi Ucrainei.

Klaus Iohannis va participa vineri la sesiunea de deschidere a summitului, la un dejun de lucru şi la discuţia pe baza unui scenariu pregătit de organizatori care constă în prezentarea, prin intermediul unui videoclip, a unui caz ipotetic de terorism nuclear - furtul de material nuclear sau radioactiv de către actori nestatali şi utilizarea parţială a acestuia.

La finalul summitului, preşedintele Iohannis va susţine o declaraţie de presă.

Şeful statului va prezenta, potrivit unor surse din Administraţia Prezidenţială, un mesaj referitor la responsabilitate şi la dorinţa României de a fi un promotor al celor mai bune practici în domeniul securităţii nucleare.

'Riscurile pentru România sunt la fel de mari în ceea ce priveşte securitatea nucleară ca pentru orice alt stat, dar riscurile sunt limitate. În condiţiile actuale, trebuie să fim nu vigilenţi, ci foarte vigilenţi', au precizat sursele citate, care au subliniat că există informaţii că grupări teroriste încearcă să achiziţioneze materiale radioactive.

La acest summit se vor angaja cinci planuri de acţiune. Şeful statului se află începând de miercuri în Statele Unite ale Americii. El a vizitat joi Muzeul Memorial al Holocaustului, iar vineri se va întâlni şi cu comunitatea de români din Washington.

Preşedintele Iohannis îşi va încheia sâmbătă vizita în SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel