Preşedintele Ecuadorului, acuzat de sexism, după o declaraţie controversată

Florin Răvdan / 01 feb 2020 / 17:42 Salveaza PDF Comentarii

Președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, spune că femeile denunță hărțuirile sexuale doar dacă bărbații sunt "urâți", iar, atunci când este vorba despre "persoane prezentabile", acestea nu consideră că este o formă de abuz, potrivit en24.news.

"Bărbații sunt permanent supuși pericolului de a fi acuzați de hărțuire", a spus preşedintele în timpul unui eveniment public care a avut loc la Universitatea Espiritu Santo din Samborondon, lângă Guayaquil, şi la care au fost prezenţi investitori şi oameni de afaceri. La acest eveniment, la care au participat sute de persoane, inclusiv femei, Moreno şi-a prezentat politica sa de expansiune economică, scrie Mediafax. 

Acesta a adăugat că "este bine când acestea o fac (când denunţă abuzurile, n.r.)", însă "câteodată, în cazul hărţuirii, ele sunt furioase pe acele persoane urâte".

"Cu alte cuvinte, hărţuirea este atunci când este săvârşită de o persoană urâtă. Dar, dacă persoana este una prezentabilă potrivit canoanelor, de obicei ele nu cred în mod necesar că este vorba despre hărţuire", a mai spus preşedintele.

Ce spune preşedintele în cazul său 

 

Referindu-se la el, Lenin Moreno a glumit spunând că, "în cazul vârstei sale", respectiv 66 de ani, "nu ar mai fi vorba de hărţuire, ci de declin sexual".

Înregistrarea video cu aceste declaraţii controversate a fost distribuită pe reţelele de socializare online şi a generat un val de critici.

În afară de chestiuni economice, la acel eveniment Moreno a vorbit despre mai multe probleme, iar, în ceea ce priveşte hărţuirea, acesta a notat că, în Ecuador, este un fenomen "pandemic".

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26