Președintele din Mali, atacat cu un cuțit în Marea Moschee din Bamako / VIDEO

Președintele din Mali, atacat cu un cuțit în Marea Moschee din Bamako  /  Sursă foto: Facebook Assimi Goita
Președintele din Mali, atacat cu un cuțit în Marea Moschee din Bamako / Sursă foto: Facebook Assimi Goita

Assimi Goita, președintele interimar din Mali, a fost ținta unui atac în Marea Moschee din Bamako, capitala statului.

Președintele interimar din Mali, Assimi Goita, a fost vizat într-o tentativă de atac înjunghiat după rugăciunile Eid al-Adha la Marea Moschee din capitala Bamako, a declarat biroul său.

„Atacatorul a fost imediat prins de forțele de securitate. Ancheta este în curs”, a declarat președinția într-o postare pe Twitter, marți. Goita a fost evacuat, potrivit unui jurnalist al agenției de știri AFP, care a mai spus că a văzut sânge la fața locului, deși nu era clar cine fusese rănit.

Un oficial de la președinție a declarat mai târziu AFP că Goita este „sănătos”. Președintele a ajuns în tabăra militară din Kati, în afara Bamako, „unde securitatea a fost consolidată”, a spus oficialul. De asemenea, două surse militare au declarat agenției de presă Reuters că Goita a fost nevătămat în urma atacului.

Cum s-a desfășurat atacul?

Atacul s-a întâmplat în timp ce un imam îi îndrepta pe credincioși în afara moscheii pentru un sacrificiu ritualic de animale.

Ministrul afacerilor religioase Mamadou Kone a declarat pentru AFP că un bărbat „a încercat să-l omoare pe președinte cu un cuțit”, dar a fost reținut. Latus Toure, directorul Marii Moschei, a declarat că un atacator l-a atacat pe președinte, dar a rănit pe altcineva.

Goita, în vârstă de 37 de ani, a fost inaugurat în funcție luna trecută.

În august 2020, colonelul Goita a condus o lovitură de stat militară care l-a înlăturat pe președintele Ibrahim Boubacar Keita, care l-a înfruntat, după luni de protestele anti-guvernamentale asupra corupției percepute și a eșecului în abordarea unei crize de securitate deteriorate, care a apărut pentru prima dată în 2012.

La sfârșitul lunii mai, Goita, care era în funcția de vicepreședinte al Mali într-un guvern de tranziție însărcinat să readucă țara la stăpânirea civilă în februarie 2022, a preluat din nou puterea după ce i-a acuzat pe președintele interimar Bah Ndaw și pe primul ministru Moctar Ouane că nu l-au consultat despre o remaniere a cabinetului, notează AlJazeera.

Atentat cu bombă la Kabul. Patru morți, între care doi profesori universitari

Patru persoane, între care doi profesori universitari, au fost uciși la Kabul, într-un atentat cu bombă.

A fost atentat cu bombă la Kabul, după ce un autobuz a sărit în aer. Două dintre victime sunt profesori universitari, transmit oficialii. Alte 11 persoane au fost rănite. Nicio grupare nu a revendicat deocamdată atentatul.

Cel puţin patru persoane, printre care doi profesori universitari, şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost rănite în explozia unei bombe lângă autobuzul în care se aflau sâmbătă la nord de Kabul, potrivit autorităţilor, notează AFP.

Incidentul a avut în oraşul Charikar, capitala provinciei Parwan, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Tareq Arian (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel