Preşedintele crede că protestul poliţiştilor a avut loc la comanda MAI

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la preluarea şefiei MAI de către Traian Igaş, că la evenimentele din 24 septembrie a avut acelaşi sentiment ca atunci când, la o mineriadă, "un general celebru se băgase în portbagaj", şeful statului adăugând: "Comanda ministerului nu a funcţionat".

Demonstraţia făcută vineri, şi regret că n-am văzut-o în direct, în toată spendoarea ei, i-a făcut pe mulţi români, inclusiv pe mine să se întrebe: «Dacă în relaţia cu preşedintele se încalcă legea şi auzim ce auzim, dar în relaţia cu mine, un simplu cetăţean?»", a comentat Băsescu.

Şeful statului a spus că în acest context apreciază, demisia ministrului Blaga, ca un gest important de asumare politică. De asemnea acesta le-a spus celor prezenţi la ceremonia de la sediul MAI că nu au nicio scuză şi nicio scăpare în a-şi prezenta un raport asupra evenimentelor din 24 septembrie, în CSAT.

Băsescu a adăugat că văzând scenele de la manifestaţiile de vineri a avut un sentiment similiar celui pe care l-a trăit atunci când a aflat că "la o mineriadă nu ştiu ce general celebru se băgase în portbagaj". "Comanda ministerului n-a funcţionat, a spus preşedintele.

"Mergând mai departe şi lăsând episodul 24, care pentru mine rămâne probabil unul din episoadele cele mai vizibile din cei aproape şase ani de mandat, trebuie să vă cer ca în structurile în care nivelul de disciplină este scăzut să-l recâştigaţi. Poliţia este demilitarizată dar nu este neierarhică. Înţeleg că prin unele inspectorate s-a revenit la anii '90, în care liderii de sindicate cereau schimbarea inspectorului şef. Dacă acest lucru se întâmplă, modificaţi legea, dacă este posibil, prin legea existentă să se întâmple acest lucru. Niciun lider de sindicat n-are dreptul să ceară schimbarea şefului ierarhic. Aceasta este responsabilitatea ministerului şi nu se împart responsabilităţile", a mai spus Băsescu.

El le-a spus reprezentanţilor MAI că momentul schimbării conducerii instituţiei să fie unul de care să-şi aducă aminte cu amărăciune. Preşedintele a spus însă că este vorba despre un moment pe care nu a crezut că-l va trăi la MAI sau la vreo altă instituţie care ţine de siguranţa naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel