Premierul Italiei îi dă lecții lui Erdogan

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, le-a cerut judecătorilor italieni - într-un interviu acordat marți dimineața televiziunii italiene - să se ocupe mai degrabă de mafie decât de fiul său, asigurând că o anchetă judiciară în curs pentru spălare de bani riscă să compromită relațiile între cele două țări.

Premierul italian, Matteo Renzi, i-a replicat printr-un mesaj lapidar pe Twitter, postat în cursul după-amiezii: 'În această țară, judecătorii se conformează legii și Constituției italiene, nu președintelui turc. Aceasta se numește stat de drept.

Bilal Erdogan, fiul mai mare al președintelui islamo-conservator, este obiectul unei anchete deschise în februarie de parchetul din Bolonia, ca urmare a unei reclamații depuse de un antreprenor turc.

Acest antreprenor, un opozant aflat în exil, asigură că Bilal a fugit în Italia 'cu o mare sumă de bani' și o echipă de bodyguarzi înarmați care au utilizat pașapoarte diplomatice.

Bilal, care se dusese la Bolonia pentru a termina un doctorat, este unul dintre principalii suspecți într-un mare scandal de corupție declanșat în decembrie 2013, pentru care toate anchetele au fost clasate.

'Fiul meu ar trebui să se întoarcă la Bolonia pentru a-și termina doctoratul', dar riscă să fie arestat, a mai declarat Erdogan televiziunii italiene. În acest oraș, ei mă numesc dictator și manifestează pentru PKK. De ce nu intervine nimeni ? Acesta este statul de drept ? Dosarul lui ar putea compromite relațiile noastre cu Italia', a adăugat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel