Premieră în SUA: Tammy Duckworth, senatoare, și-a luat copilul sugar în plen și a votat

Gina Haspel
Gina Haspel

În vârstă de doar zece zile, Maile şi-a făcut intrarea în politica americană joi, în braţele mamei sale, senatoarea democrată Tammy Duckworth. Prima femeie care şi-a luat cu ea bebeluşul la un vot în Senatul de la Washington a fost primită cu aplauze de colegii săi, scrie AFP. 

Fostă combatantă a armatei americane, Tammy Duckworth şi-a pierdut picioarele şi a trecut pe lângă moarte în Irak pe 12 noiembrie 2004, când elicopterul Blackhawk pe care îl copilota a fost atins de o rachetă. 

Într-un scaun rulant, cu fetiţa adormită în poală, senatoarea şi-a exprimat votul - contra persoanei nominalizate de Donald Trump pentru conducerea NASA - declarând că toţi colegii, inclusiv şeful majorităţii republicane, Mitch McConnell, au fost "foarte cordiali şi primitori". 

O altă premieră 

La 50 de ani, Tammy Duckworth a devenit, la începutul lui aprilie, prima senatoare care a născut în timpul mandatului. 

Pentru a se reîntoarce joi în camera superioară, după naştere, ea a doborât o altă barieră profitând de o schimbare a regulilor votată cu o zi înainte: senatorilor li se permite de acum înainte să-şi aducă sugarii în hemiciclu în plen. Nu se permite totuşi şi accesul copiilor în vârstă de peste un an. 

O altă senatoare democrată, Amy Klobuchar, a pledat în favoarea acestei schimbări menite să facă Senatul mai conciliant cu viaţa de familie. "Aceasta va fi de acum normă pentru că ne gândim că probabil şi alte mame sau taţi vor vrea de asemenea să-şi aducă bebeluşii în hemiciclu", a declarat ea. 

Membrii Camerei Reprezentanţilor pot deja să-şi aducă copiii, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel