Președinția îi răspunde lui MRU: Răzvane, dacă ar fi rost de o nouă funcţie, la nevoie…

Consilierul președintelui Traian Băsescu i-a răspuns, în termeni foarte duri, președintelui Forța Civică, Mihai Răzvan Ungureanu. 

Cum a început....

A început ca un război de vorbe între Elena Udrea și Mihai Răzvan Ungureanu. MRU a publicat o scrisoare adresată liderului PMP. Replica a venit, în mai puțin de 24 de ore, de la Elena Udrea. Ambii lideri au ţinut să sublinieze că scrisorile nu reprezintă un atac la persoană.

Cum a continuat...

Traian Băsescu: "Pentru că (n.r. MRU) n-a avut curaj să lovească direct în mine, că știe că nu dă bine la un anumit electorat, s-a răcorit lovind într-o femeie, ca un adevărat bărbat. Atâta poate!". 

Mihai Răzvan Ungureanu, fragment din scrisoarea către Băsescu: "Elena Udrea a reuşit, cu ajutorul dumneavoastră, să închidă toate uşile dreptei.(...) Izolarea are un nume: Elena Udrea. Domnule Preşedinte, un căpitan priceput are misiunea de a-şi duce nava în port, indiferent de furtuni sau de răzmeriţele echipajului. Un căpitan priceput ştie că misiunea lui adevărată nu e să se umple de glorie, ci să salveze nava pe care o conduce, chiar şi cu propriul sacrificiu. Domnule Preşedinte, am ajuns în momentul în care nava e mai importantă decât căpitanul ei şi decât marinarii care au slujit-o. Oricât de greu ar fi, şi oricât de dureros se va dovedi, România are nevoie de un sacrificiu simbolic din partea celui care a contribuit la schimbarea ei la faţă". 

Udrea, răspuns către MRU: La viol nu ne pricepem

La ce s-a ajuns...


Consilierul de stat al președintelui României, Cristian Hriţuc, i-a răspuns, vineri, fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu, la scrisoarea adresată președintelui Traian Băsescu, scrie Adevărul:

Domnule senator Mihai-Răzvan Ungureanu,

Am citit ultima ta scrisoare deschisă din seria epistolară cu care vrei să câştigi alegerile prezidenţiale. Ai greşit din nou destinatarul. Dacă, într-adevăr, ai fi avut bun-simţ, i-ai fi trimis domnului preşedinte Traian Băsescu o scrisoare direct, nu una deschisă căutătoare de voturi (înţeleg acum scopul: Vasile Blaga, cel pe care-l acuzai că ţi-a dat jos guvernul, te vrea prezidenţiabil din parte PDL).

În ceea ce-l priveşte pe domnul preşedinte Traian Băsescu ar trebui să lămurim câteva lucruri. În primul rând, spui că „omul politic Traian Băsescu a ajuns să fie eclipsat de omul Traian Băsescu". Dragă Răzvane, trebuie să înţelegi că doar Victor Ponta poate fi două persoane în acelaşi timp. Din câte îmi pare, în mod dezamăgitor, şi tu eşti un adept al acestei soluţii. Îi transmiţi domnului preşedinte că ceea ce trebuie să facă este să nu mai facă nimic.

(...) Dacă tu crezi că aşa trebuie să fie un preşedinte, te asigur că românii nu te vor vota. (...) Te încurcă înfiinţarea Partidului Mişcarea Populară. Până una alta, în timp ce tu candidai ca vârf de lance şi ai luat 2% în alegeri, PMP a luat de trei ori mai mult şi a intrat în Parlamentul European. Şi asta în ciuda faptului că, la PMP, în prim-plan era ştii tu cine... Partidul Mişcarea Populară a fost creat ca răspuns la nevoia unui proiect politic nou. Europarlamentarele au arătat că PMP a făcut în trei luni ceea ce tu nu ai putut să faci în doi ani. Te tot autointitulezi „băsist". Sunt convins că, dacă ar fi rost de o nouă funcţie, la nevoie ai fi chiar şi „udrist" (vezi T. Baconschi în imagini de neuitat). Răzvane, sunt sigur că de la domnul preşedinte nu ai primi certificat de „băsist", ci, mai degrabă, un certificat de „fripturist".

(...) Dragă Răzvane, cred că ar fi bine să-l laşi pe unul care a trecut cu nava prin incendii la bord, zone de război şi prin furtuni să dea lecţii despre cum se pune nava la cheu în port sigur. Te cocoţi în corcoduş şi dai indicaţii unui comandant de navă... Îţi fac o recomandare, urcă mai întâi pe puntea de comandă - vezi că-ţi trebuie brevet de la alegători -, asumă-ţi răspunderea şi, pe urmă, vezi unde poţi tu să duci nava". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel