POSTURI înghețate din 1 ianuarie 2020. Cîrstea (USR): Cine credea că odată cu venirea guvernului Orban putem vorbi de meritocrație s-a înșelat

Irinel Cîrstea
Irinel Cîrstea

”Aceste posturi vor fi înghețate începând cu data de 1 ianuarie 2020”.

Acesta este unul dintre efectele decapitării cercetătorului Costel Vînătoru de la Banca de Resurse Genetice Vegetale - pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale. O spune Irinel Cîrstea de la USR Buzău care a taxat mișcarea făcută de PNL.

”Cine credea că odată cu venirea guvernului Orban putem vorbi de meritocrație s-a înșelat amarnic. Am citit cu întristare că proiectul băncii de gene din Buzău a murit din fașă prin implicarea politicului, respectiv a PNL. Este adevărat că domnul Costel Vînătoru muncește de mai bine de doi ani pentru a pune bazele unei bănci de conservare genetică a resurselor vegetale. După zeci de drumuri la minister, vizite la bănci de gene din Europa și foarte multă birocrație, domnul Costel Vînătoru a reușit să înființeze această bancă și să aducă plus valoare cercetării românești.

Dar ce să vezi, nici nu a terminat bine de pus la punct toate detaliile că a și fost înlocuit de directorul AFIR, Adrian Chesnoiu. Numirea politică a ținut cont doar de interesele PNL, fara a lua în considerare competențele profesionale?


Ce îl recomandă pe domnul Adrian Chesnoiu să fie directorul băncii de gene? Un prieten al lui din Guvern. 


Pentru că PNL a dorit un nou director la AFIR și nu putea să îl concedieze pe Adrian Chesnoiu, au îndepărtat un profesionist, Costel Vînătoru, pentru a face loc unei sinecuri ce nu are habar de cercetare și cu atât mai puțin cu ceea ce înseamnă o bancă de gene.


Noua structură creată are un nou director dar nu și cercetători care să facă acest proiect viabil pentru că posturile în cercetare vor fi înghețate începând cu data de 1 ianuarie 2020. Oare mai este nevoie de profesioniști în acest domeniu sau doar de posturi călduțe pentru sinecuri politice?


Cercetarea românească este in impas, iar numirile politice nu sunt o soluție”, a scris Irinel Cîrstea de la USR Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel