Cine ar putea deschide lista la europarlamentare și la Primăria Capitalei. Chirieac: Probabil că este impusă acolo de Klaus Iohannis

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele informații referitoare la alegerile din acest an.

Mâine, vor începe discuţii cu privire la candidatul pentru Primăria Capitalei, iar aici liderii coaliției au pe masă mai multe variante. O primă variantă ar fi un candidat PSD comun, susţinut şi de PNL - Gabriela Firea. O a doua variantă ar fi un candidat comun din partea PNL. Aici, numele vehiculat este cel al lui Sebastian Burduja, însă scorul din sondaje este unul foarte mic. O a treia variantă analizată este cea a unui candidat comun independent.

PNL şi PSD nu l-ar putea învinge pe Nicușor Dan la Primăria Generală dacă au candidaţi separaţi, potrivit unui sondaj CURS.

Vezi și:  Sondaj CURS. PNL şi PSD nu îl pot învinge pe Nicuşor Dan la Primăria Generală dacă au candidaţi separaţi. Primarul Piedone, apariţie surpriză 

Ce vor face cei de la PSD și PNL

"Probabil că vor avea un candidat comun. Eu cred că va fi cel vehiculat până acum - domnul profesor doctor Cătălin Cristoiu, directorul Spitalului Municipal, de unde a plecat şi Sorin Oprescu. Probabil că o personalitate neimplicată în politică - nu poţi să spui  că a fost implicată în politică fiind finul lui Traian Băsescu. Toţi am făcut greşeli în viaţă. Acesta ar putea să fie sprijinit, fiindcă şi Nicușor Dan este independent sprijinit de USR. Probabil că se va merge pe această cale. Sigur că orice opţiune este posibilă, ideea e că trebuie să iei totuşi decizia. Alegerile sunt în trei luni.

Aici (n.r. sondajul CURS) este fotografia momentului, probabil corectă, dar în campanie lucrurile se pot schimba, iar Nicușor Dan, în funcţie de contracandidatul pe care îl are, poate să mai crească - dacă acest contracandidat stârneşte ura, aşa cum s-a mai întâmpla - sau poate să scadă - dacă este un contracandidat care nu a mai fost în politică şi care ar putea să facă ceva în acest moment. Şi ar putea să facă multe lucruri, fiindcă nu este neapărat un vot pentru Nicușor Dan, ci un vot împotriva actualei clase politic", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Cine ar putea fi femeia pe care s-o pună PSD și PNL "locomotivă" la europarlamentare

La europarlamentare, liderii coaliţiei îşi doresc să fie un candidat independent, o femeie neafiliată politic - nici din PSD, nici din PNL. Au fost vehiculate mai multe nume, pe surse, inclusiv cel al ministrului de Externe, însă până acum nu a fost luată nicio decizie. De asemenea, trebuie stabilită şi paritatea pe listă, pentru că, potrivit Antena 3, social-democraţii ar urma să aibă mai multe mandate în Parlamentul European.

"Credeam că e lămurită chestiunea asta... Este vorba despre doamna Luminiţa Odobescu, ministrul de Externe în funcţie. Nu are puterea asta de locomotivă, nu este om politic. Este diplomat de carieră, dar din acela standard - nu are declaraţii politice, interviuri. Este un secretar de stat în MAE, apoi consilier pe politică externă al domnului premier Victor Ponta, apoi ambasador la Bruxelles, apoi consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, apoi numită în funcţia de ministru după plecarea lui Bogdan Aurescu. Are un profil de diplomat, nu de om politic. Nu este locomotivă, nici nu s-a pus problema asta. Probabil că este impusă acolo de preşedintele Klaus Iohannis", a spus Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel