Ponta taie, prin ordonanță de urgență, pensiile torționarilor

ponta
ponta

Premierul Victor Ponta este revoltat de pensiile torționarilor. El susține că este rușinos ca un deținut politic să câștige cu peste șase ori mai puțin decât un torționar din închisorile comuniste. Premierul este hotărât să acționeze și să-și asume acest lucru, însă are nevoie ca Parchetul General să-i ofere "un minim suport juridic".

"Este revoltător ca la 24 de ani după Revoluţie să afle presa despre pensiile torţionarilor", a spus premierul, la RTV. El  a adăugat:  Ceea ce face Parchetul, reluând dosarele, e foarte bine. În măsura în care, pe baza unor constatări ale Parchetului, pot să intervin legislativ, imediat, prin ordonanţă de urgenţă, o să reglementez acest lucru. Am nevoie însă de o constatare juridica, nu aştept o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, dar de un suport juridic minim am nevoie. Îmi asum riscul să mă dea în judecată după aia. Dacă se putea pe nimic, dădeam ordonanţa mâine".

Deținut politic- 600 de lei. Torționar- 4.000 de lei

Victor Ponta a precizat că "Sunt de acord că este ruşinos ca un deţinut politic să aibă o indemnizaţie de 600 de lei. Şi cu atât mai ruşinos mi se pare ca cei care au făcut atâta caz de anticomunism să încurajeze - şi domnul Băsescu a fost securist, probabil de-asta simpatizează cu oameni ca Vişinescu". Întrebat de ce nu a fost tranșată problema mai devreme, Victor Ponta a răspuns: "De ce nu s-a făcut în 24 de ani? O să ne spună domnul Băsescu pe Muntele Găina. Şi domnul Băsescu a fost securist, are o simpatie pentru personaje ca Vişinescu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel