Ponta: Există un plan B pentru Roșia Montană

Victor Ponta 24
Victor Ponta 24

Premierul Victor Ponta crede că aprobarea proiectului Roșia Montană în Parlament depinde de tipul de vot. Dacă acesta va fi unul politic, exploatare se suspendă. Totodată, șeful Executivului a invocat existența unui plan secund dacă proiectul minier nu se va mai realiza.

[caption id="attachment_366784" align="alignleft" width="310"] foto: rtv.net[/caption]

Ponta a subliniat, din nou, sâmbătă, la emisiunea "Income", difuzată de Antena 3, că susține exploatarea resurselor naturale. "Nu cred că se joacă mandatul meu. Nu vorbim doar despre Roşia Montană. Vorbim despre o anumită gândire. Ori exploatăm resursele naturale, ori nu le exploatăm, lucrăm din faţa calculatorului şi nu e realizabil şi importăm tot. E un punct de vedere extrem pe care eu nu îl împărtăşesc. Dar există şi o foarte mare pătură de mijloc, care susţine ideea creării locurilor de muncă, dar fără să afecteze mediul. Şi atunci mergem la standardele europene, aplicate peste tot", a declarat prim-ministrul.

Votul politic înseamnă respingerea proiectului

Șeful Guvernul a punctat că tot ce face comisia parlamentară specială este să dea un raport pe Roșia Montană, nu să ia o decizie. Proiectul depinde de natura votului din Parlament, a arătat el.

"Comisia Specială face doar un raport. Dacă se rămâne într-un vot politic, nu va trece. PNL a anunţat că votează contra, nu a explicat niciodată de ce, PDL a spus că votează contra, UDMR a fost constant. La Senat va fi respins proiectului, dacă se rămâne pe vot politic. Dacă această comisie reuşeşte să arate că se fac investiţii, locuri de muncă, dar că se şi respectă toate standardele de mediu, probabil va trece mai departe", a declarat Ponta.

Ponta crede că va fi nevoie să le explice potențialilor investitori străini că proiectul a picat din considerente politice, iar România este este deschisă investițiilor.

"Planul B este de a explica tuturor investitorilor, naţionali, străini, să le spunem că acesta a fost un proiect respins pe un criteriu politic, dar că România rămâne o ţară deschisă investiţiilor şi afacerilor. Dacă Parlamentul respinge legea, nu se mai face. În schimb nu ştiu de unde o să iau bani pentru ecologizarea zonei care este afectată chiar acum, pentru că toată lumea se referă la ce ar putea să fie acolo, dar nimeni nu vorbeşte despre ce există deja acolo, ca probleme de mediu", a explicat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel