Ponta: Corlăţean a vorbit în numele Guvernului

ponta corlatean dece
ponta corlatean dece

Premierul Victor Ponta a afirmat că ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a făcut declaraţia referitoare la Schengen în numele Guvernului.

„Ministrul Corlăţean nu a făcut aceasta declaraţie în nume personal, a vorbit în numele Guvernului. Daca se amână decizia intrării României în Schengen, această temă nu mai este prioritară.”, a declarat prim-ministrul României, Victor Ponta.

„În cazul în care decizia va fi de amânare a aderării la Schengen, va fi nevoie de o soluţie politică, iar Guvernul va aştepta fără ca această temă să mai reprezinte un punct principal de discuţie” a explicat Ponta pentru Mediafax.

Precizările premierului vin după ce ministrul de Externe, Titus Corlăţean a afirmat că „Dacă ne amână iar pe Schengen, România nu mai e interesată. Cum am trăit fără Schengen, putem să trăim în continuare”.

Preşedinţia a reacţionat printr-un comunicat de presă: ”Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, se delimitează de aceste afirmaţii şi reiterează faptul că România îşi menţine întregul interes pentru aderarea la spaţiul Schengen cât mai curând”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel